La IBEC va néixer en temps de manca de llibertats. No érem persones grates ni per ser catalans ni, molt menys, per protestants. Però hem aguantat, hem lluitat, i seguim fent-ho pel nostre país.

Quan veiem a presidents d'entitats germanes, amb sensibilitats afines i companys de lluita empresonats... mai no ens ho haguéssim cregut dins un marc democràtic.
Avui denunciem la manipulació que fa l'estat espanyol de la legalitat (que no Justícia), i ens solidaritzem amb els presidents empresonats pel fet de ser sensibles a les inquietuds del poble català. Ells, com tampoc nosaltres, no el representem, ans en formem part, i treballem per ell.

Avui, l'estat espanyol ha traspassat una línia molt sensible, i és la dels desitjos, esperances i necessitats del poble català que s'ha expressat de forma pacífica i il·lusionada per donar a conèixer la seva voluntat i decisió expressada a unes urnes que, si no foren prou vàlides, no fou pels esforços del govern català, sinó per les males arts del govern espanyol, que les ha boicotejades amb tot el seu aparell repressor.

Avui, exigim l'immediat alliberament d'en Jordi Cuixart i en Jordi Sànchez, i la disculpa dels estaments que han intervingut en el seu captiveri.

I seguirem al costat del poble català defensant la justícia, la llibertat i els drets humans i civils.