CARTA ALS

ROMANS

13

Submissió a les autoritats

1 Totes les persones han d'acatar les autoritats constituïdes, perquè no hi ha autoritat si Déu no ho disposa, i les que existeixen actualment hi són per disposició de Déu.
2 De manera que aquell qui s'oposa a l'autoritat es rebel·la contra la disposició de Déu; i els qui es rebel·len, rebran el càstig que es mereixen.
3 Els magistrats no són una amenaça per als qui es comporten ordenadament, però sí que ho són per als qui obren malament. ¿Vols no haver de témer l'autoritat? Porta't bé i tindràs la seva aprovació,
4 ja que és un agent de Déu per al teu bé. Però si et portes malament, tremola, perquè no porta l'espasa perquè sí, ja que és agent de Déu per a judicar i castigar els malfactors.
5 Per això cal sotmetre's, no solament per por del càstig, sinó també per motius de consciència.
6 Per aquesta mateixa raó pagueu també els tributs, ja que els recaptadors són funcionaris de Déu dedicats plenament a aquesta tasca.
7 Doneu a cadascú allò que li correspon: a qui l'impost, l'impost; a qui la con-tribució, la contribució; a qui el respecte, el respecte; a qui l'honor, l'honor.

Qui estima l'altre ha complert la Llei

8 Mireu de no deure mai res a ningú, llevat del deure d'estimar-vos els uns als altres; perquè qui estima l'altre ja ha complert la Llei.
9 De fet, allò de "no adulteraràs, no mataràs, no robaràs, no envejaràs", i qualsevol altre manament, queda resumit en aquesta sentència: "Estimaràs el proïsme com a tu mateix."
10 L'amor no fa cap mal al proïsme; per tant, l'amor és l'acompliment de tota la Llei.

El dia ja s'acosta

11 A més d'això, sigueu conscients del temps que vivim, que ja és hora de desvetllar-vos, perquè ara tenim l'alliberament més a prop nostre que al moment de creure.
12 La nit és avançada i el dia ja s'acosta. Desfem-nos, doncs, de les obres de la fosca i equipem-nos amb les armes de la llum.
13 Comportem-nos com quan és de dia, amb decència; res d'orgies ni disbauxes; res de luxúries ni impureses; res de renyines ni enveges.
14 Al contrari, revestiu-vos del Senyor Jesucrist, i no tingueu una atenció per a la carn que us faci satisfer les seves exigències.