APOCALIPSI

19

El cant de victòria i les noces de l'Anyell

1 Després d'això vaig sentir al cel una cridòria com d'una gran gentada que clamava: "Al·leluia! La victòria, la glòria i el poder són del nostre Déu,
2 perquè jutja amb justícia i rectitud; ha condemnat la gran prostituta, que corrompia la terra amb la seva prostitució, i ha vindicat la sang dels seus servidors, que la seva mà havia vessat."
3 I repetien: "Al·leluia! La seva fumarada anirà pujant pels segles dels segles."
4 I els vint-i-quatre ancians, amb els quatre vivents, es prosternaren per adorar Déu, assegut al setial, dient: "Amén. Al·leluia!"
5 I del setial va sortir una veu que deia: "Lloeu el nostre Déu, tots els seus servents, tots els qui el venereu, petits i grans."
6 Tot d'una vaig sentir com la veu d'una gran gentada, com el brogit de grans onades, com el retruny de trons violents que deien: "Al·leluia! Que el Senyor, Déu nostre, el Totpoderós, ja regna.
7 Alegrem-nos-en i exultem, donem-li glòria, perquè han arribat les noces de l'Anyell. La seva esposa ja s'ha engalanat,
8 l'han vestida de lli blanc i resplendent; perquè el lli simbolitza les bones accions del poble sant."
9 Llavors un àngel em va dir: "Escriu: Feliços els qui són convidats al banquet de noces de l'Anyell." I afegí: "Aquestes són paraules verídiques de Déu."
10 Jo vaig caure als seus peus per adorar-lo, però ell em va dir: "Compte; no [facis això]!. Jo sóc un company de servei, teu i dels teus germans que mantenen el testimoniatge de Jesús; adora Déu només, perquè el testimoniatge de Jesús és l'esperit de la profecia."

El triomf del Rei de reis

11 Després vaig veure el cel obert i va aparèixer un cavall blanc; el seu genet s'anomena Fidel i Lleial, perquè obra en justícia quan jutja i guerreja.
12 Els seus ulls eren com una flama de foc, el seu cap era ple de diademes, i portava gravat un nom que només ell coneix.
13 L'havien vestit amb un mantell tenyit de sang, i el seu nom és El Verb de Déu.
14 Els exèrcits celestials el segueixen muntats en cavalls blancs, amb vestidures del lli més fi i d'una blancor resplendent.
15 I de la boca li sortia una espasa afilada, per ferir-hi els pobles pagans, perquè ell els regirà amb ceptre de ferro i trepitjarà el cup de vi de la gran indignació del Déu Totpoderós.
16 Al mantell i sobre la cuixa porta aquesta inscripció: REI DE REIS I SENYOR DE SENYORS.
17 Després vaig veure un àngel dret en el sol que va cridar amb veu potent, dient a totes les aus de presa que volaven pel mig del cel: "Veniu, aplegueu-vos per al gran banquet de Déu,
18 perquè menjareu carn de reis, de tribuns i d'herois, carn de cavalls i dels seus cavallers, carn d'homes de tota mena, tant lliures com esclaus, tant petits com grans."
19 Aleshores vaig veure la bèstia i el reis de la terra amb les seves tropes aplegats per fer la guerra contra el qui muntava dalt de cavall i contra el seu exèrcit.
20 Però la bèstia fou capturada, i també el fals profeta que havia obrat prodigis sota la seva autoritat, i amb els quals havia enganyat els qui acceptaven la marca de la bèstia i els qui adoraven la seva imatge; tots dos foren llançats de viu en viu al llac de foc atiat amb sofre.
21 Els restants foren morts amb l'espasa del qui muntava dalt del cavall, aquella espasa que sortia de la seva boca, i totes les aus es van atipar de les seves carns.