APOCALIPSI

17

El càstig de la gran ciutat dominadora

1 Llavors un dels set àngels que duien les set copes es va acostar i em va parlar així: "Vine, et mostraré el càstig de la gran prostituta que seu sobre aigües abundoses,
2 amb la que han fornicat els reis de la terra, la que embriagat els habitants del mon amb el vi de la seva prostitució."
3 Llavors em va transportar en èxtasi en un desert, i vaig veure una dona que cavalcava en una bèstia de color escarlata, plena de títols blasfems, que tenia set caps i deu banyes.
4 La dona anava vestida de porpra i grana, i enjoiada amb or, pedres precioses i perles; tenia a la mà una copa d'or plena de les abominacions i brutícies de la seva prostitució.
5 Sobre el front duia una inscripció enigmàtica: Babilònia, la gran, mare de les prostitutes i de les abominacions de la terra.
6 I vaig veure que la dona estava embriagada de la sang del poble sant i la sang dels testimonis de Jesús. En veure-la, em vaig quedar admirat,
7 però l'àngel em va dir: "De què et sorprens? Jo t'explicaré el misteri de la dona i de la bèstia que la porta, la dels set caps i les deu banyes.
8 La bèstia que has vist era i no és, i és a punt de pujar de l'abisme, però se'n va a la perdició. Els pobladors de la terra que des de la creació del món no tenen el seu nom escrit en el llibre de la vida, quedaran meravellats en veure la bèstia, perquè abans era i ara no és, i torna a ser aquí.
9 Aquí cal emprar l'enginy, algú que hi entengui. Els set caps són els turons on la dona seu, i representen també els set reis.
10 Cinc d'ells han caigut, l'un és aquí, l'altre encara no ha vingut, però quan vingui, ha de durar ben poc.
11 La bèstia que abans era i ara no és, serà el vuitè i pertany també al grup dels set, i s'encamina cap a la destrucció.
12 Les deu banyes que has vist són deu reis que encara no han rebut un regne, però durant un cert temps reben el poder reial junt a la bèstia.
13 Tots deu tenen un projecte en comú: posar a disposició de la bèstia el seu exèrcit i la seva força.
14 Tots lluitaran contra l'Anyell, però l'Anyell els vencerà perquè és Senyor de senyors i Rei de reis, i tots els qui han estat cridats al seu costat són escollits i fidels."
15 També em va dir: "Les aigües on has vist asseguda la prostituta són pobles, masses de gent, nacions i llengües.
16 Les deu banyes i la bèstia que has vist acabaran avorrint la prostituta i la deixaran sola i nua, li devoraran la carn i la devastaran amb foc,
17 perquè Déu ha dirigit les seves voluntats de manera que es complís el seu designi, com fou el d'arribar a l'acord de cedir el seu reialme a la bèstia, fins que es compleixi el que Déu ha dit.
18 Finalment, la dona que has vist representa la gran ciutat que domina els reis de la terra."