APOCALIPSI

13

La bèstia combat el poble sant

1 Aleshores vaig veure que sortia del mar una bèstia que tenia deu banyes i set caps; duia sobre les banyes deu diademes, i sobre cada cap un títol blasfem.
2 La bèstia que vaig veure semblava una pantera; les potes eren com les d'un ós, i la seva boca, com la gola d'un lleó. El drac va donar-li el seu exèrcit, el seu tron i un ampli poder.
3 Un dels seus caps semblava ferit de mort, però la seva ferida mortal s'havia guarit. Tot el món, fascinat, anava darrere la bèstia,
4 i adoraven el drac perquè havia cedit l'autoritat a la bèstia, i adoraven la bèstia dient: "Qui es pot comparar a la bèstia? Qui se li pot oposar?"
5 I li van donar una boca que proferia altiveses i blasfèmies, i el permís d'actuar durant quaranta-dos mesos,
6 i va obrir la seva boca proferint blasfèmies contra Déu, injuriant el seu nom i el seu tabernacle, i contra els qui habiten al cel.
7 Li fou permès de combatre i vèncer el poble sant, i li fou concedida autoritat sobre tota raça, poble, llengua i nació.
8 I tots els habitants de la terra l'adoraran, llevat d'aquells qui tenen des de la fundació del món el seu nom escrit en el llibre de la vida que té l'Anyell degollat.
9 Qui tingui orelles que escolti:
10 Els qui hagin d'anar a la presó, seran empresonats, i els qui hagin de morir a tall d'espasa, a tall d'espasa els mataran. Aquí es veurà la paciència i la fe del poble sant.

L'altra bèstia enganya els pobladors de la terra

11 Després vaig veure una altra bèstia que pujava de la terra; tenia dues banyes com les de l'Anyell, però parlava com un drac.
12 Té tota l'autoritat de la primera bèstia i l'exerceix en representació seva, i fa que la terra i tots els qui l'habiten venerin la primera bèstia, aquella que es va guarir de la ferida mortal.
13 Opera tan grans prodigis que fins i tot fa baixar foc del cel a la terra davant de tothom,
14 i enganya els pobladors de la terra amb els prodigis que li ha estat autoritzat de fer, subordinat a la bèstia, i mana als habitants de la terra que dediquin una imatge a la bèstia que ha sobreviscut a la ferida d'espasa.
15 També li fou permès d'infondre vida a la imatge de la bèstia, de manera que la imatge de la bèstia pogués parlar, i li fou autoritzat d'imposar la pena de mort a tots aquells qui no vulguin adorar la imatge de la bèstia.
16 I tothom, petit o gran, ric o pobre, lliure o esclau, havia de portar una marca a la mà dreta o al front,
17 a fi que ningú no pogués comprar ni vendre si no duia la marca amb el nom de la bèstia, o la xifra del seu nom.
18 Aquí cal emprar l'enginy: qui sigui prou intel·ligent, que calculi la xifra de la bèstia, que és una xifra de nom propi; la seva suma dóna la xifra de sis-cents seixanta-sis.