SEGONA CARTA DE

PERE

3

El dia del Senyor

1 Estimats, aquesta és ja la segona carta que us escric. En l'una i en l'altra em proposo desvetllar amb advertències la vostra sincera consciència,
2 a fi que recordeu les paraules que els sants profetes van dir temps abans, i el manament del Senyor i Salvador que us han transmès els vostres apòstols.
3 Primer de tot, tingueu present que als darrers dies vindran falsaris amb insídies, gent que es deixa portar per les pròpies passions,
4 que us diran: On és aquella seva vinguda que va prometre? Perquè, d'ençà que els pares van morir, tot segueix igual que al començament del món.
5 Intencionadament obliden, però, que ja d'antic existien un cel i una terra, la qual Déu va fer emergir de les aigües i va assentar enmig de les aigües per la seva paraula.
6 Tot i amb això el món d'aleshores va ser destruït, inundat per l'aigua,
7 però el cel i la terra d'ara són guardats per la mateixa paraula, són reservats per al foc del dia del judici i de l'extermini dels malvats.

El Senyor no retarda la promesa

8 Però que no us passi per alt una cosa, estimats: "Que per al Senyor un dia és com mil anys, i mil anys, com un sol dia."
9 El Senyor no retarda el que va prometre, com alguns pensen, sinó que és pacient amb vosaltres i no vol que ningú es perdi, sinó que tots arribin a penedir-se.
10 Però, el dia del Senyor vindrà com un lladre, i llavors el cel desapareixerà amb gran estrèpit, els elements, amb una flamarada, es desintegraran, i la terra, amb tot el que conté, serà consumida.
11 Doncs bé, si tot això s'ha de desintegrar d'aquesta manera, considereu quina mena de persones cal que sigueu en els comportaments sants i piadosos,
12 mentre espereu i accelereu la vinguda del dia del Senyor, en el qual el cel, encès, es desintegrarà, i els elements, amb una flamarada, es fondran.
13 Però, confiant en la seva promesa, esperem un cel nou i una terra nova, on habiti la justícia.

Procureu mantenir-vos irreprotxables

14 Per aquesta raó, estimats, mentre espereu tot això, procureu mantenir-vos immaculats i irreprotxables: que us trobi en pau.
15 I considereu que l'actitud pacient de nostre Senyor és per a salvació, tal com el nostre benvolgut germà Pau també us ho ha escrit, amb la saviesa que li fou concedida.
16 També en parla a totes les cartes on tracta aquest tema; és cert que hi ha en elles punts de comprensió difícil, que els poc formats i els insegurs capgiren, com també fan amb les altres Escriptures, i es busquen la ruïna ells mateixos.
17 Vosaltres, doncs, estimats, previnguts com esteu, vigileu, no fos cas que fóssiu arrossegats per l'error dels malvats i decaiguéssiu de la vostra fermesa.
18 Tot al contrari, creixeu en la gràcia i el coneixement de nostre Senyor i Salvador Jesucrist. A ell la glòria, ara i fins al dia de l'eternitat. Amén.