PRIMERA CARTA DE

PERE

3

Comportament en el matrimoni. Res que destorbi les vostres oracions

1 Igualment, vosaltres, les dones, sigueu respectuoses amb els vostres marits, de manera que, si alguns no volen escoltar la Paraula, siguin guanyats sense paraules pel comportament de les dones,
2 quan vegin la vostra conducta casta i respectuosa.
3 Que el vostre ornament no sigui tot d'aparença, de pentinats exagerats i penjolls d'or, o de vestits luxosos,
4 sinó que sigui el que la persona duu guardat al fons del cor, l'ornament inalterable d'un esperit afable i tranquil, que als ulls de Déu és de gran estima.
5 Així era com s'abillaven en altre temps les santes dones que esperaven en Déu, submises als seus marits;
6 així Sara obeïa Abraham, tractant-lo de senyor, i d'ella n'heu esdevingut filles, amb el vostre bon comportament i enfrontant qualsevol intimidació.
7 Els marits, igualment, porteu una convivència assenyada, considerant que la dona és un vas més fràgil, tractant-la amb deferència, com a cohereves que també són de la gràcia de vida, i així no hi haurà res que destorbi les vostres oracions.

Reverencieu el Crist en tot moment

8 Finalment, tingueu tots els mateixos sentiments, sigueu compassius, fraternals, bondadosos, humils,
9 no torneu mal per mal ni injúria per injúria, al contrari, responeu beneint, ja que heu estat cridats a tal fi, a tenir la benedicció com una herència.
10 Perquè,
"qui estima la vida i vol veure dies de benestar,
que guardi la llengua de mal i els seus llavis de parlar amb engany;
11 que s'aparti del mal i faci el bé,
que busqui la pau i la segueixi;
12 perquè els ulls del Senyor guaiten els justos,
i les seves orelles escolten les seves pregàries,
però el Senyor s'encara amb els qui fan el mal."
13 I, qui us podrà fer mal, si us feu entusiastes del bé?
14 I encara que patíssiu a causa de la vostra integritat, feliços de vosaltres! No els tingueu cap por ni us esvereu,
15 sinó que, com a Senyor, reverencieu el Crist dintre el vostre cor, disposats sempre a respondre a tothom que s'interessi per l'esperança que hi ha en vosaltres;
16 però feu-ho amb amabilitat i respecte, mantenint la consciència neta, a fi que en allò mateix que us calumnien s'hi vegin avergonyits els qui critiquen el vostre bon comportament en Crist.
17 Sempre serà millor patir a causa de fer el bé, si així Déu ho vol, que no pas a causa d'haver fet el mal.

Crist va morir pels pecats

18 Que també Crist va morir una sola vegada pels pecats, un innocent pels culpables, a fi de portar-vos a Déu; va patir la mort en la carn, però va rebre la vida en l'esperit,
19 en el qual també va anar a proclamar la victòria als esperits empresonats,
20 aquells que en altre temps no van voler creure, en dies de Noè, quan la paciència de Déu esperava mentre construïen l'arca en la qual uns quants, és a dir, vuit persones, van ser salvades d'enmig de l'aiguat.
21 Això tipifica el baptisme, que ara també ens salva. No consisteix, però, a treure la brutícia corporal, sinó en el compromís professat a Déu d'una consciència neta, gràcies a la resurrecció de Jesucrist,
22 que està a la dreta de Déu d'ençà que va pujar al cel, i té sota la seva potestat els àngels, les autoritats i els poders.