ZACARIES

 5

 

Visió del rotlle que vola

1 Una altra vegada vaig alçar els ulls per mirar i vaig veure un rotlle que volava.
2 L’àngel em va dir: “Què veus?” Vaig respondre: “Veig un rotlle que vola. Té una llargada de vint colzades i una amplada de deu.”
3 Aleshores ell em digué: “Això és la maledicció que s’estén sobre la superfície de tot el país. Tothom qui robi serà eliminat, com diu una cara del rotlle, i tothom qui juri en fals serà exterminat, com diu l’altra cara del rotlle.
4 Sóc jo que l’ha feta sortir –diu el Senyor Totpoderós–. Entrarà a la casa del lladre i a la casa del qui jura en fals pel meu nom, i s’hi quedarà fins que n’hagi consumit tota la fusta i la pedra.”

Visió de la dona dins un cubell

5 Es va presentar aquell àngel que parlava amb mi i em digué: “Aixeca els ulls i mira què apareix.”
6 Jo vaig dir: “Què és?” I ell digué: “Això que apareix és un cubell.” I hi afegí: “Conté el mal desig que tenen tots els del país.”
7 En això que va aixecar la tapadora de plom, i dins d’aquell cubell aparegué una dona asseguda.
8 I ell digué: “Aquesta és la Maldat.” La va empènyer cap a dins del cubell i el va tornar a tapar amb la tapadora de plom.
9 Després vaig alçar la vista i vaig veure que apareixien dues dones que tenien dues ales com les de les cigonyes, que batien al vent, i van alçar el cubell entre la terra i el cel.
10 Jo vaig preguntar a l’àngel que parlava amb mi: “On s’emporten el cubell?”’
11 I ell em respongué: “Van a construir-li un temple a la terra de Xinar (o Babilònia) i allí quedarà instal·lat sobre el seu pedestal.”