ISAÏES

 8

 

Nom simbòlic d’un fill d’Isaïes

1 El Senyor em digué: “Pren una llosa grossa i escriu-hi amb lletra normal i corrent: Per a Maher-xalal-haix-baz (que vol dir “Prompte al pillatge, ràpid al botí”).
2 Després posa’m com a testimonis fidedignes el sacerdot Urià i Zacariahu, fill de Jeberequiahu.”
3 Em vaig unir amb la profetessa i ella va concebre i va infantar un fill. Llavors el Senyor em digué: “Posa-li el nom de Maher-xalal-haix-baz,
4 perquè abans que el nen sàpiga dir “pare meu” i “mare meva”, la riquesa de Damasc i el botí de Samaria seran duts davant el rei d’Assíria.”

Siloè i l’Eufrates

5 El Senyor va tornar a parlar-me i em digué:
6 “Per tal com aquest poble ha rebutjat les aigües de Siloè, que flueixen suaument, i s’ha congratulat amb Ressín i amb el fill de Remaliahu,
7 per això, el Senyor farà fluir damunt seu aigües del Riu, impetuoses i desbordants com és el rei d’Assíria amb tota la seva força, que cobriran tots els seus canals i es desbordaran per totes les seves ribes.
8 Fluirà per Judà, la inundarà submergint-la fins que li arribi al coll. Les seves ales desplegades abastaran l’amplària del teu país, oh Emmanuel!
9 Avaloteu-vos, pobles, i sereu aixafats! Estigueu atentes, totes les llunyanies de la terra: Armeu-vos i sereu aixafats; sí, armeu-vos i sereu aixafats!
10 Traceu un pla i serà desbaratat; feu propostes i no reeixiran, perquè Déu és amb nosaltres!”

Cal santificar el Senyor

11 Així m’ha parlat el Senyor, mentre em tenia fortament agafat per la mà i m’advertia que no anés pel camí d’aquest poble:
12 “No en digueu conspiració, de totes les coses que aquest poble en diu conspiració. No participeu dels seus temors ni us acovardiu.
13 Santifiqueu el Senyor Totpoderós, i sigui ell la vostra temença i el vostre pànic!
14 Ell serà un santuari; però per a les dues cases d’Israel, pedra d’ensopec i roca d’escàndol, un filat i un parany per als habitants de Jerusalem.
15 Molts d’entre ells hi ensopegaran, cauran i seran esclafats, s’enredaran i seran capturats.”

Advertències d’Isaïes als seus deixebles

16 Clou el testimoni, segella la llei entre els meus deixebles.
17 Esperaré en el Senyor, que amaga el rostre a la casa de Jacob; sí, esperaré en ell.
18 Mireu, jo i els fills que el Senyor m’ha donat som senyals i presagis per a Israel de part del Senyor Totpoderós, que resideix a la muntanya de Sió.
19 I quan us diguin: “Consulteu els esperits i els endevins, que xiuxiuegen i murmuren. ¿És que un poble no ha de consultar els seus déus, i els morts per als vius?”
20 A la llei i al testimoni! Si no parlen en aquest sentit, és que no els ha clarejat el dia.
21 Passaran afligits i famolencs, i serà que, quan tinguin fam, s’irritaran i maleiran el seu rei i el seu Déu. Alçaran la vista cap al cel,
22 després miraran cap a la terra i hi veuran tribulació i obscuritat, foscor i angoixa; i seran expulsats a les denses tenebres.