ISAÏES

 61

 

 

Anunci de salvació per a Sió

1 L’Esperit del Senyor Etern reposa damunt meu, perquè el Senyor m’ha ungit per portar bones noves als humils, m’ha enviat a embenar els cors destrossats, a proclamar la llibertat als captius i la deslliurança als presoners;
2 a anunciar l’any de gràcia del Senyor i el dia de revenja del nostre Déu; a consolar tots els afligits,
3 a posar sobre tots els qui porten dol per Sió una diadema en lloc de cendra, ungüent de goig en lloc de planys, i el mantell de festa en lloc d’un esperit abatut. Seran anomenats alzines victorioses, plantació del Senyor per a glòria seva.
4 Reedificaran les ruïnes antigues i tornaran a alçar el vells enderrocs; restabliran les ciutats derruïdes, els llocs desolats durant moltes generacions.
5 Vindrà gent de fora a pasturar els vostres ramats, i fills d’estrangers us faran de llauradors i vinyaters,
6 mentre que vosaltres sereu anomenats “sacerdots del Senyor” i us diran “ministres del nostre Déu”. Gaudireu de les riqueses de les nacions, i us enaltireu amb la seva magnificència.
7 En comptes del redoblat oprobi i deshonra, s’alegraran en la seva heretat; per això, en la seva terra posseiran el doble, i la seva joia serà eterna.
8 Perquè jo, el Senyor, estimo la justícia i avorreixo el robatori i l’engany; per això els donaré fidelment la seva recompensa i pactaré amb ells una aliança eterna.
9 La seva descendència serà coneguda entre les nacions, i la seva posteritat, enmig dels pobles; tots els qui els vegin reconeixeran que són un llinatge beneït pel Senyor.

Acció de gràcies

10 Ple de goig exulto en el Senyor, la meva ànima s’alegrarà en el meu Déu, perquè m’ha posat vestidures de victòria, m’ha cobert amb el mantell de la justícia, com s’engalana el nuvi, com es guarneix la núvia amb les seves joies.
11 Com la terra fa eixir la brotada i el jardí fa germinar la sembra, així el Senyor Etern farà créixer la justícia i la lloança davant totes les nacions.