ISAÏES

 52

 

 

Anunci d’alliberament a Sió

1 Desperta, desperta, revesteix-te de la teva fortalesa, Sió! Posa’t els vestits de gala, Jerusalem, ciutat santa! Perquè no tornaran a entrar dintre teu els incircumcisos ni els impurs.
2 Treu-te la pols, alça’t i asseu-te al tron, Jerusalem! Deslliga’t les cordes del coll, Sió, ciutat captiva!,
3 que això diu el Senyor: “De franc vau ser venuts, i sense pagar res sereu rescatats.”
4 Perquè això diu el Senyor Etern: “El meu poble, en un principi, va baixar a l’Egipte a fer-hi estada temporal; després, Assíria l’ha oprimit sense motiu.
5 I ara, què em trobo aquí?, diu el Senyor. Que s’han endut el meu poble de franc, i els qui el dominen criden triomfants –diu el Senyor–, i el meu nom és blasfemat constantment, tot el dia.
6 Per tant, el meu poble haurà de reconèixer el meu nom; per això sabran, aquell dia, que jo sóc el qui diu: Ja sóc aquí!”

Himne de l’alliberament

7 Que en són, de bells, damunt les muntanyes, els peus del missatger que duu bones notícies, que pregona la pau, que porta bones noves de felicitat, que anuncia la salvació, que diu a Sió: “El teu Déu ja regna!”
8 Escolta: els teus sentinelles alcen la veu, tots a una criden de goig, perquè amb els seus propis ulls veuen que el Senyor torna a Sió.
9 Esclateu en crits de joia, canteu totes alhora, soledats de Jerusalem, que el Senyor s’ha compadit del seu poble, ha redimit Jerusalem!
10 El Senyor ha descobert el seu sant braç a la vista de totes les nacions, i tots els confins de la terra veuran la salvació del nostre Déu.
11 Aparteu-vos, aparteu-vos, sortiu d’allí! No toqueu res d’impur! Sortiu d’enmig d’ella! Purifiqueu-vos, els qui transporteu els utensilis del Senyor!,
12 que no sortireu pas corrents, no fugireu a la desbandada, sinó que el Senyor anirà davant vostre, i el Déu d’Israel serà la vostra reraguarda.

Humiliació i triomf del servent del Senyor
(Cant quart)

13 Heus aquí que el meu servent prosperarà, s’elevarà, serà exalçat i posat molt alt.
14 Talment com molts quedaren esbalaïts en veure’l tan desfigurat, que ja ni tenia aspecte d’home, i la seva aparença no semblava humana,
15 així se’n meravellaran una munió de pobles, i davant d’ell els reis es taparan la boca, perquè hauran vist el que no els havia estat contat i hauran entès el que mai no havien sentit.