ISAÏES

 39

 

 

Ambaixada de Merodac Baladan
(2 Re 20:12-19)

1 En aquell temps, Merodac Ba- ladan, fill de Baladan, rei de Babilònia, va enviar missatgers amb cartes i un present a Ezequies, perquè va saber que havia estat malalt i que s’havia restablert.
2 Ezequies els va atendre i els va ensenyar la cambra dels seus tresors, la plata, l’or, els perfums, l’oli preciós, el seu arsenal i tot allò que tenia als seus magatzems. No hi hagué res que Ezequies no els mostrés, tant del seu palau com del seu domini.
3 Llavors el profeta Isaïes va anar a trobar el rei Ezequies i li preguntà: “Què t’han dit aquests homes? D’on han vingut per veure’t?” Ezequies respongué: “M’han vingut a trobar des d’una terra llunyana, de Babilònia.”
4 I Isaïes encara preguntà: “Què han vist al teu palau?” Ezequies va contestar: “Tot el qui hi ha al meu palau, ho han vist; no hi ha res dels meus tresors que jo no els hagi ensenyat.”
5 Llavors Isaïes digué a Ezequies: “Escolta l’oracle del Senyor Totpoderós:
6 Heus aquí que vindrà un dia que tot el que hi ha al teu palau, tot el que els teus avantpassats han acumulat fins avui, serà endut a Babilònia. No en quedarà res, diu el Senyor.
7 I d’entre els fills que hauràs tingut, de la teva pròpia descendència, n’agafaran perquè siguin eunucs al palau del rei de Babilònia.”
8 Ezequies respongué a Isaïes: “És prou favorable el missatge del Senyor que m’has portat.” Perquè pensava: “Tant me fa, mentre hi hagi pau i seguretat durant la meva vida.”