ISAÏES

 34

 

 

Sentència sobre Edom

1 Acosteu-vos, nacions, per escoltar; i vosaltres, pobles, estigueu atents. Que ho senti la terra i tot el que s’hi mou, el món i tot el que hi creix!
2 El Senyor està aïrat contra totes les nacions, indignat contra tots els seus exèrcits. Els ha destinat a l’extermini, els ha lliurat a la matança.
3 Els seus morts seran abandonats, la fetor dels seus cadàvers s’escamparà, la sang regalimarà de les muntanyes.
4 Tota l’estelada es fondrà, el cel s’enrotllarà com un llibre. Tots els seus exèrcits es marciran com es marceixen els pàmpols del cep, com les fulles pansides de la figuera.
5 La meva espasa es mostra forassenyada dalt del cel, i vet aquí que s’abatrà sobre Edom, sobre el poble que he destinat a ser condemnat a l’anatema.
6 El Senyor té una espasa xopa de sang, impregnada de greix; de la sang d’anyells i de bocs, del sagí dels ronyons de moltons, perquè el Senyor prepara un sacrifici a Bosrà, una gran matança al país d’Edom.
7 Amb ells cauran búfals, toros i vedells; el seu país quedarà amarat de sang, i la seva terra serà abonada amb greix.
8 És el dia de venjança del Senyor, l’any de retribucions en la defensa de Sió.
9 Llavors els seus rius es convertiran en quitrà, la seva pols, en sofre, i la seva terra es convertirà en quitrà encès,
10 que no s’apagarà ni de nit ni de dia; la seva fumera s’enlairarà perpètuament, durant generacions restarà devastada i mai més no hi entrarà ningú.
11 Se la faran seva el pelicà i l’eriçó, el mussol i el corb hi faran el niu. Damunt d’ella s’hi estendrà el cordill del caos i la plomada del buit.
12 No s’hi trobarà cap noble per poder proclamar un rei, tots els seus prínceps hauran desaparegut.
13 Als seus palaus creixeran esbarzers; ortigues i cards, a les seves fortaleses; i esdevindrà un estatge per als xacals, una pleta per als estruços.
14 Els animals feréstecs es trobaran amb les hienes, i el sàtir cridarà el seu company. També hi descansarà el dimoni Lilit, serà el seu lloc de repòs.
15 La serp hi niarà, hi pondrà els seus ous, els covarà i reunirà les cries a la seva ombra; també s’hi reuniran els voltors, els uns amb els altres.
16 Consulteu el llibre del Senyor i llegiu-lo: no en faltarà ni un de sol, cap d’ells no trobarà a faltar la seva companya, perquè la boca del Senyor ho ha manat, i el seu esperit els congrega.
17 Ell mateix els ho ha fet a sorts, la seva mà els l’ha repartit amb la corda; serà seva per sempre més, l’habitaran de generació en generació.