ISAÏES

 25

 

Acció de gràcies

1 Senyor, tu ets el meu Déu; t’exalçaré i lloaré el teu nom, perquè has fet meravelles! Les decisions que has pres temps ha que han estat fidels i exactes!
2 Has convertit la ciutat en un munt de runes, i la ciutat fortificada, en una ruïna, perquè la ciutadella dels insolents deixi de ser ciutat i mai més no sigui reconstruïda.
3 Per això et glorificarà un poble poderós, et temeran les ciutat de les nacions despòtiques.
4 Perquè tu has estat refugi per al pobre, fortalesa per al desvalgut, refugi contra la tempesta, una ombra contra la calor, quan la fúria dels tirans era com la turmenta contra la paret,
5 com la xardor en terra àrida. Reprimeixes l’avalot dels insolents, com fa amb la calor l’ombra d’un núvol; així és humiliat el cant triomfal dels tirans.

Un banquet per a totes les nacions

6 Dalt d’aquesta muntanya, el Senyor Totpoderós prepararà, per a totes les nacions, un banquet de carns fresques, un convit de bons vins: menjars sucosos i tendres, vins purs i escollits.
7 En aquesta muntanya arrencarà el vel de dol que cobreix tots els pobles i el sudari que amortalla totes les nacions.
8 Destruirà per sempre més la mort; el Senyor Etern eixugarà les llàgrimes de tots els rostres i traurà de damunt de tota la terra l’oprobi del seu poble. És el Senyor qui ho ha dit.
9 I aquell dia diran: “Mireu, aquest és el nostre Déu; hem esperat en ell i ens ha salvat. Aquest és el Senyor, en ell hem esperat: exultem i alegrem-nos per la seva salvació!”
10 Perquè la mà del Senyor reposarà sobre aquesta muntanya; però Moab serà trepitjat allà on es trobi, com es trepitja la palla a la bassa del femer.
11 Moab estendrà les mans allà dins, com les estén un nedador per a nedar, però el Senyor humiliarà el seu orgull junt amb els esforços de les seves mans.
12 I arrasarà les teves muralles altes i fortes, les enderrocarà, ensorrades fins a la pols.