ISAÏES

 2

 

La glòria messiànica de Sió

1 Visió d’Isaïes, fill d’Amós, referent a Judà i Jerusalem:
2 S’esdevindrà, als darrers temps, que la muntanya del temple del Senyor serà establerta com a cap de les muntanyes i serà exalçada per damunt dels turons; i totes les nacions hi afluiran.
3 Hi acudiran multitud de pobles i diran: “Veniu, pugem a la muntanya del Senyor, al temple del Déu de Jacob, que ens ensenyarà els seus camins i caminarem per les seves senderes.” Perquè de Sió sortirà la llei, i de Jerusalem, la paraula del Senyor.
4 I jutjarà entre les nacions, reprendrà molts pobles; i ells forjaran relles de les seves espases i falçons de les llances. No alçarà l’espasa nació contra nació, ni s’ensinistraran més per a la guerra.
5 Casa de Jacob, veniu i caminem a la llum del Senyor!

Predicació del càstig diví

6 Tu, Senyor, has repudiat el teu poble, la casa de Jacob, perquè els envaeix l’Orient, amb fetillers com els filisteus, i pacten amb els estrangers.
7 Tenen el país ple de plata i d’or, i els seus tresors són immensos. Tenen el país ple de cavalls, i els seus carros són incomptables.
8 Tot el país és ple d’ídols, s’han agenollat davant l’obra de les seves mans, davant el que han fet els seus dits.
9 L’home s’ha rebaixat, la persona s’ha degradat; no els pots pas perdonar!
10 Fica’t a la roca, amaga’t sota terra, davant el terror del Senyor i l’esclat de la seva majestat.
11 L’home de mirada altiva serà abatut, la supèrbia dels humans serà humiliada, i aquell dia només el Senyor serà exalçat.
12 El Senyor Totpoderós té senyalat un dia contra tots els superbs i arrogants, contra tothom qui s’exalça, perquè sigui abatut.
13 Contra tots els cedres del Líban, alts i esvelts, contra totes les alzines de Basan;
14 contra totes les muntanyes altes i contra tots els turons elevats;
15 contra totes les torres altes i contra totes les muralles fortes;
16 contra totes les naus de Tarsis i contra tots els vaixells esplèndids.
17 L’altivesa humana serà abatuda, la supèrbia dels homes serà humiliada; aquell dia només el Senyor serà exalçat,
18 i els ídols seran destruïts del tot.
19 Es ficaran dins les coves de les roques i els clots de la terra, davant el terror del Senyor i l’esclat de la seva majestat, quan ell s’alci per fer tremolar la terra.
20 Aquell dia, els homes llençaran els ídols de plata i els ídols d’or que s’havien fabricat per adorar-los; els llençaran al talps i a les ratapinyades.
21 Es ficaran a les escletxes de les roques i a les coves de les penyes, davant el terror del Senyor i l’esclat de la seva majestat, quan ell s’alci per fer tremolar la terra.
22 Desenteneu-vos de l’home, tot i que té l’alenada divina al nas, perquè, quina estima se li pot tenir?