EZEQUIEL

 6

 

 

Oracle contra les muntanyes d’Israel

1 Vaig rebre una revelació del Senyor que deia:
2 “Fill d’home, posa’t de cara a les muntanyes d’Israel i profetitza contra elles.
3 Digues: Muntanyes d’Israel, escolteu l’oracle del Senyor, el Déu Sobirà! Això diu el Senyor Déu a les muntanyes, als turons, als torrents i a les valls: Mireu, jo faré venir l’espasa contra vosaltres, i destruiré els vostres llocs alts.
4 Els vostres altars seran enrunats, les imatges del sol seran trencades, i faré que els homes caiguin morts per l’espasa davant els vostres ídols.
5 Exposaré els cadàvers dels fills d’Israel davant els seus ídols, i n’escamparé els ossos a l’entorn dels vostres altars.
6 En tot el territori que ocupeu, les ciutats seran assolades, i els llocs alts, enderrocats, a fi que els vostres altars quedin enrunats i esdevinguin una desolació; que els vostres ídols, esmicolats, desapareguin, les imatges del sol quedin trencades i tot el que us heu fabricat sigui extirpat.
7 Enmig de vosaltres cauran els morts víctimes de l’espasa: llavors sabreu que jo sóc el Senyor.
8 Però en deixaré una resta, i així tindreu enmig de les nacions alguns que hauran escapat de l’espasa, quan sereu escampats per molts països.
9 Els vostres supervivents es recordaran de mi enmig de les nacions on hauran estat deportats, quan jo hauré trencat el seu cor adúlter, que es va apartar de mi, i els seus ulls, que es prostituïren rere els ídols. Sentiran horror d’ells mateixos per les maldats que han comès amb totes les seves abominacions.
10 Llavors sabran que jo sóc el Senyor, que no va ser en va que els vaig anunciar que els faria aquest mal.”

Els pecats d’Israel

11 Això diu Déu, el Senyor: “Pica de mans i de peus i digues: Ai, per les terribles abominacions de la casa d’Israel! Serà abatuda per l’espasa, la fam i la pesta.
12 El qui es trobi lluny morirà de pesta, el qui es trobi a prop caurà a fil d’espasa, i el qui es quedi assetjat morirà de fam. Així desfogaré la meva indignació contra ells.
13 I reconeixereu que jo sóc el Senyor, quan els morts per l’espasa jauran barrejats amb els ídols, al voltant dels seus altars, damunt de tot pujol enlairat, en tots els cims de les muntanyes, sota tot arbre ufanós i sota tota alzina frondosa, llocs on van oferir aromes agradables a tots aquells ídols.
14 Estendré contra ells la meva mà, i deixaré la terra més desolada i devastada que el desert de Riblà, en tota l’extensió del seu territori. Llavors reconeixeran que jo sóc el Senyor.”