EZEQUIEL

 4

 

 

Anunci del setge de Jerusalem

1 “Tu, fill d’home, pren una tauleta d’argila, posa-te-la al davant i grava-hi al damunt una ciutat, que serà Jerusalem.
2 Li faràs un setge, muntaràs torres d’atac, alçaràs un terraplè, emplaçaràs exèrcits contra ella i l’envoltaràs d’ariets.
3 Després pren una planxa de ferro i posa-la com un mur inexpugnable entre tu i la ciutat, i posa’t-hi de cara. La ciutat quedarà assetjada, i tu en seràs l’assetjador. Això serà un senyal per a la casa d’Israel.
4 Després t’ajauràs sobre el costat esquerre i et carregaràs la iniquitat de la casa d’Israel. Tot el temps que estiguis ajagut així, carregaràs amb la seva iniquitat.
5 Jo t’he fixat els anys de la seva iniquitat segons el nombre de dies: tres-cents noranta dies. Així portaràs la iniquitat de la casa d’Israel.
6 Un cop s’hagin acomplert aquests dies, tornaràs a ajeure’t, però aquesta vegada del costat dret, i et carregaràs la iniquitat de la casa de Judà durant quaranta dies: t’he fixat un dia per cada any.
7 Després dirigiràs el teu rostre i el teu braç arromangat amenaçant l’assetjada Jerusalem, i profetitzaràs contra ella.
8 Mira, jo et lligaré amb cordes perquè no et puguis girar de cap costat fins que s’acabin els dies del teu setge.
9 I et proveiràs de blat, ordi, faves, llenties, mill i espelta, ho posaràs tot junt en un atuell i te’n faràs un pa. Durant tot aquest temps de tres cents noranta dies que jauràs de costat, en menjaràs.
10 L’aliment que menjaràs cada dia serà una ració que pesi vint sicles (un quart de quilo), repartida per tota la jornada.
11 També beuràs l’aigua mesurada: la sisena part d’un hin (mig litre), repartida per tota la jornada.
12 El que has de menjar ha de tenir la forma d’una coca d’ordi, que hauràs fet coure a la vista de tothom sobre excrements humans.”
13 Després el Senyor digué: “D’aquesta manera menjaran els fills d’Israel el seu pa immund enmig de les nacions on els llençaré.”
14 Aleshores jo vaig dir: “Ah, Senyor Déu, mira que la meva ànima no ha estat mai contaminada; des de la meva joventut fins al dia d’avui no he menjat mai cap cadàver de bèstia morta o destrossada, ni ha entrat mai a la meva boca cap carn impura.”
15 I em va contestar: “Mira, et concedeixo que coguis el teu pa sobre buines de vaca en comptes d’excrements humans.”
16 A més, em digué: “Mira, fill d’home, jo acabaré la provisió d’aliment a Jerusalem, i menjaran el pa racionat i amb angoixa i beuran l’aigua amb mesura i ansietat,
17 perquè, quan els faltin el pa i l’aigua, defalleixin uns i altres i es consumeixin per culpa de la seva iniquitat.”