EZEQUIEL

 38

 

Profecia contra Gog

1 Vaig rebre una revelació del Senyor que deia:
2 “Fill d’home, posa’t de cara contra Gog, vers el territori de Magog, el gran príncep de Mèixec i Tubal, i profetitza contra ell.
3 I diràs: Això diu Déu, el Senyor: Mira, aquí em tens contra tu, Gog, gran príncep de Mèixec i Tubal.
4 Et faré tornar, t’agafaré les mandíbules amb garfis, et trauré a fora, a tu i a tot el teu exèrcit, cavalls i genets enterament equipats, una gran gernació amb rodelles i escuts, tots empunyant l’espasa.
5 Pèrsia, Cuix i Put aniran amb ells, tots amb escut i elm;
6 Gómer, amb totes les seves tropes; la casa de Bet-Togarmà, de les llunyanes terres del nord, també amb totes les seves tropes; una munió de pobles aliats amb tu.
7 Prepara’t i estigues a punt, tu i totes les tropes que has reunit al teu voltant, i posa-les sota el teu comandament.
8 Al cap de molts dies, tu rebràs l’ordre; quan hagin passat uns anys vindràs contra la nació restablerta del desastre, que ha estat aplegada d’entre molts pobles sobre les serralades d’Israel, que havien estat permanentment desèrtiques però que després que fou aplegada d’entre els pobles tots hi habiten confiadament.
9 Llavors tu pujaràs, arribaràs com un huracà, seràs com una nuvolada que va a cobrir tot el país, tu amb totes les teves tropes i nombrosos pobles amb tu.
10 Això diu Déu, el Senyor: Aquell dia et vindran al cor certs projectes i concebràs plans malvats,
11 i et diràs: Pujaré contra un país indefens, aniré contra una gent pacífica que viu refiada, que habiten tots en poblacions sense muralles, sense forrellats ni portes.
12 Podré arrabassar les seves despulles i prendre el botí, apoderar-me de les ruïnes ja repoblades i d’un poble aplegat d’entre les nacions que s’ha dedicat a reunir bestiar i béns, i que habita en el melic de la terra.
13 Saba, Dedan, els mercaders de Tarsis i tots els seus comerciants et diran: ¿Has vingut per saquejar? ¿Has concentrat les teves tropes per aconseguir botí, per endur-te’n plata i or, per agafar el bestiar i els béns i per fer-te un gran trofeu?
14 Per això, profetitza, fill d’home, i digues a Gog: Això diu Déu, el Senyor: ¿No és cert que aquell dia, quan el meu poble d’Israel ja visqui confiat, tu ho sabràs?
15 Vindràs des del teu territori, des de les llunyanes terres del nord, amb una munió de pobles, tots muntats a cavall; una gran concentració i un exèrcit immens.
16 I pujaràs contra el meu poble d’Israel com una nuvolada que cobreix la terra. Serà en els darrers dies, i jo et faré pujar contra el meu país a fi que les nacions em coneguin, quan em santificaré en tu, Gog, davant dels seus propis ulls.
17 Això diu Déu, el Senyor: ¿No ets tu aquell de qui jo vaig dir, en temps passats, per mitjà dels meus servents, els profetes d’Israel, que en aquells temps van profetitzar, durant anys, que jo t’enviaria contra ells?
18 Així succeirà en aquell dia, quan Gog arribarà a la terra d’Israel –diu Déu, el Senyor–, que s’encendrà la meva ira.
19 I en la meva gelosia i la fúria del meu enuig he dit: Cert, aquell dia hi haurà una gran commoció a la terra d’Israel,
20 i a la meva presència tremolaran els peixos del mar, les aus del cel, els animals feréstecs, tots els rèptils que s’arrosseguen per terra i tots els homes que poblen la terra. Les muntanyes s’esllavissaran, cauran les roques i totes les muralles s’esfondraran.
21 Cridaré contra Gog l’espasa per totes les meves serralades, diu Déu, el Senyor; giraran l’espasa els uns contra els altres.
22 Faré justícia contra ell amb pesta i sang, amb pluges torrencials, amb pedregada, amb foc i sofre, que caurà damunt seu i les seves tropes, i damunt la munió de pobles que l’acompanyen.
23 Així manifestaré la meva grandesa i la meva santedat, i em faré conèixer als ulls de moltes nacions; i sabran que jo sóc el Senyor.