PRIMER LLIBRE DE

SAMUEL

 29

 

Els filisteus desconfien de David

29 Mentrestant, els filisteus havien reunit totes les seves tropes a Afec, i Israel estava acampat prop de la font de Jizreel.
2 Quan els prínceps dels filisteus desfilaven en companyies de cent i de mil homes, David i la seva gent anaven a la reraguarda, amb Aquix.
3 Els prínceps dels filisteus deien: “Què hi fan aquí aquests hebreus?” Aquix els respongué: “¿No sabeu que aquest és David, un servidor de Saül, el rei d’Israel, que ha estat amb mi més d’un any, sense que m’hagi donat motius de queixa d’ençà que es va passar a mi fins al dia d’avui?”
4 Però els prínceps dels filisteus es van enutjar amb ell i li digueren: “Fes que se’n vagi aquest home i que torni al lloc que li has assignat i que no vingui amb nosaltres al combat, no fos cas que es convertís en enemic nostre en plena batalla. Perquè, amb què millor podria guanyar-se el favor del seu amo que amb el cap d’aquests homes?
5 ¿No és aquell David de qui cantaven en les danses: Saül n’ha matat milers, però David, desenes de milers?”
6 Llavors, Aquix cridà David i li digué: “Per vida del Senyor que ets lleial i m’hauria agradat força que sortissis i vinguessis amb mi a la guerra, perquè mai no m’has donat motiu de queixa d’ençà que vas venir fins al dia d’avui, però els prínceps dels filisteus no et veuen amb bons ulls.
7 Ara, doncs, torna-te’n i vés amb pau; així no faràs res que sigui mal vist pels prínceps dels filisteus.”
8 David va preguntar a Aquix: “Què he fet, o què has trobat en el teu servidor, d’ençà d’aquell dia que em vaig presentar davant teu, perquè no pugui venir a combatre contra els enemics del meu rei i senyor?”
9 Aquix contestà a David i li digué: “Reconec que ets lleial com un àngel de Déu, però els prínceps dels filisteus ja han dit: ‘No vindrà amb nosaltres al combat.’
10 Per tant, tu i els servidors del teu amo que han vingut amb tu, us llevareu demà de matinada, a l’albada, i us retirareu al lloc que us he assignat.”
11 David i els seus homes es van llevar a primera hora per marxar de matí cap al país dels filisteus, mentre aquests es dirigien cap a Jizreel.