PRIMER LLIBRE DE LES

CRÒNIQUES

 14

 

Ambaixada d’Hiram a David

1 Hiram, el rei de Tir, va enviar ambaixadors a David, amb fusta de cedre, picapedrers i fusters, perquè li edifiquessin un palau.
2 Llavors David comprengué que el Senyor l’havia confirmat com a rei sobre Israel i que enaltia tant el seu reialme per amor al seu poble, Israel.

Altres fills de David

3 David prengué més dones, a Jerusalem, i li van néixer més fills i filles.
4 Aquests són els noms dels fills que li van néixer a Jerusalem: Xammua, Xobab, Natan, Salomó,
5 Ibhar, Elixua, Elpèlet,
6 Nógah, Nèfeg, Jafia,
7 Elixamà, Baaliadà i Elifèlet.

David derrota els filisteus

8 Quan els filisteus van saber que havien ungit David com a rei sobre tot Israel, van pujar tots junts a la recerca de David. Quan ell ho va saber, els va sortir al pas.
9 Els filisteus van arribar i es van desplegar per la vall de Rafaïm.
10 Llavors David va consultar el Senyor: “¿He de pujar contra els filisteus? ¿Me’ls posaràs a les mans?” I el Senyor li respongué: “Puja-hi. Estigues segur que els posaré a les teves mans.”
11 Van pujar, doncs, a Baal-Perassim, i allà els va derrotar. I David exclamà: “Per les meves mans, Déu ha esberlat els meus enemics com una riuada impetuosa.” Per això van anomenar aquell lloc Baal-Perassim (Senyor que esberla).
12 Els filisteus van abandonar allà els seus ídols, i David els va fer cremar.
13 Els filisteus encara van tornar a pujar i es van desplegar per la vall.
14 David va tornar a consultar Déu, i Déu li digué: “No t’hi enfrontis. Dóna la volta per darrere seu i ataca’ls des del cantó de Bacaïm.
15 Quan sentis una remor de passos per dalt de Bacaïm, ataca de seguida, perquè Déu ja haurà sortit davant teu per derrotar l’exèrcit filisteu.”
16 Així ho va fer David, tal com Déu li havia manat, i va derrotar l’exèrcit dels filisteus des de Gabaon fins a Guèzer.
17 La fama de David es va estendre per totes aquelles terres, i el Senyor va fer que totes les nacions el temessin.