Inici

La IBEC

La Institució Bíblica Evangèlica de Catalunya (IBEC) neix el 1966 amb el nom de "Fundació Bíblica Evangèlica de Catalunya" amb el propòsit de dotar el poble evangèlic d'eines per a la normalització de la seva vida espiritual en català.

Amb aquest programa en ment, la IBEC publica -ja abans de la seva fundació oficial-, el 1965, un recull d'himnes i cançons en català per al culte i els diferents oficis, i altres activitats del poble evangèlic, amb el títol de "Cants de Glòria". Aquest Himnari s'ha anat engrandint en successives edicions fins arribar als actuals 271 himnes.

També ha treballat en l'edició d'una Bíblia en català duta a terme per un equip totalment evangèlic. Després de diverses separates, es publica la Bíblia sencera, el 2000, amb el nom de "Bíblia del 2000". Més endavant, l'any 2007, se'n publica una segona edició, revisada i actualitzada, i, a partir d'aquest moment, se l'anomena Bíblia Evangèlica Catalana, amb les sigles BEC.

També té, entre altres publicacions, el Nou Testament Interlineal Grec-Català, i la col·lecció de llibres de l'Antic Testament -publicat, així, en separates-, que, de moment, han sortit el "Gènesi" i els "Salms".

També ha tret porcions de la Bíblia i Bíblies en diferents formats.

El 2016 ha celebrat els seus primers 50 anys d'existència. L'actual presidència recau en Noemí Cortès.