ZACARIES

 9

 

El càstig de les nacions veïnes

1 Oracle, paraula del Senyor que va al país d’Hadrac i s’atura sobre Damasc. Perquè l’ull del Senyor està sobre els homes, com sobre totes les tribus d’Israel.
2 També a Hamat, veïna seva, i a Tir i a Sidó, que són tan sàvies.
3 Per bé que Tir s’ha edificat una fortalesa i ha aplegat la plata com si fos pols i l’or com el fang del carrer,
4 heus aquí que el Senyor se n’apoderarà, enfonsarà el seu poder dins el mar i ella mateixa serà devorada pel foc.
5 Quan Ascaló ho veurà agafarà por, i Gaza se sentirà angoixada; també Ecron veurà fallides les seves esperances. El rei de Gaza morirà, Ascaló no tornarà a ser habitada,
6 i a Asdod s’hi establirà gent bastarda; així destruiré l’orgull del filisteus.
7 Els trauré de la boca la carn amb sang, i, d’entre les dents, les seves menges abominables. Però en quedarà un romanent per al nostre Déu, i esdevindran caps de família de Judà; i a Ecron li passarà el que havia passat als jebuseus.
8 I jo acamparé a l’entorn del meu temple, com una guarnició contra els qui fan incursions, i no hi penetrarà mai més cap opressor, perquè ara vigilaré amb els meus propis ulls.

El futur rei de Sió

9 Alegra’t amb entusiasme, filla de Sió! Fes crits d’alegria, filla de Jerusalem! Heus aquí que el teu rei ve cap a tu, just i victoriós, humil i muntat sobre un ase, sobre un pollí, un fill de somera.
10 Ell destruirà els carros d’Efraïm i els cavalls de Jerusalem. Trencarà els arcs de guerra, dictarà la pau a les nacions i el seu domini s’estendrà de mar a mar, i des del Gran Riu fins als confins de la terra.

La restauració d’Israel

11 Pel que fa a tu, Sió, en virtut del pacte de sang jo faig sortir els teus captius de la cisterna sense aigua.
12 Torneu a la fortalesa, presoners esperançats; avui us anuncio que us recompensaré el doble.
13 Perquè he tensat Judà per a mi, i he carregat el meu arc amb Efraïm; enardiré els teus fills, Sió, contra els fills de Grècia, i et convertiré en l’espasa d’un heroi.
14 El Senyor es mostrarà damunt d’ells, i la seva sageta sortirà com un llamp; el Senyor Etern farà sonar la trompeta i avançarà entre tempestes australs.
15 El Senyor Totpoderós els protegirà, i les pedres de les seves fones aixafaran i exterminaran. Beuran i faran gatzara com si estiguessin sota els efectes del vi; s’ompliran de sang com una copa de libació, com els corns de l’altar.
16 Aquell dia el Senyor, el seu Déu, els salvarà com a ramat del seu poble, i resplendiran com les gemmes d’una corona sobre la seva terra.
17 Que en seran de feliços i d’esplendents! El blat farà forts els joves, i el most, les donzelles.