ZACARIES

 7

 

Consulta sobre el dejuni

1 Succeí que, l’any quart del rei Darius, la paraula del Senyor vingué a Zacaries el dia quatre del mes novè, que és el de quislev,
2 en ocasió que la gent de Betel havia enviat Serèsser, amb Règuem-Mèlec i els seus homes, per invocar el favor del Senyor
3 i preguntar als sacerdots del temple del Senyor Totpoderós i als profetes: “¿Hem de continuar fent els planys i l’abstinència del mes cinquè, com hem vingut fent fins ara?”
4 Llavors vaig rebre del Senyor Totpoderós el següent missatge:
5 “Digues a tota la gent del país i als sacerdots: Durant aquests setanta anys que heu dejunat i fet el dol el cinquè i el setè mes, ¿ha estat per mi que heu fet l’abstinència?
6 Quan mengeu i beveu, ¿no és per vosaltres mateixos que mengeu i beveu?
7 ¿No és aquest el missatge que el Senyor Totpoderós proclamava per mitjà dels profetes del passat, quan Jerusalem estava habitada i en pau amb les seves poblacions del voltant, i que les regions del Nègueb i la Xefelà eren poblades?”
8 La paraula del Senyor fou adreçada a Zacaries i li digué:
9 “Això és el que ha dit el Senyor Totpoderós: Judiqueu d’acord amb la veritat i practiqueu la misericòrdia i la compassió els uns amb els altres.
10 No oprimiu la viuda i l’orfe, ni tampoc l’estranger ni els pobres; ni maquineu interiorment de fer-vos mal els uns als altres.
11 Però no van voler escoltar, sinó que es van girar d’esquena i es van tapar les orelles per no sentir-hi.
12 Van endurir el cor com el diamant per no sentir la llei ni els missatges que el Senyor Totpoderós trametia per mitjà del seu Esperit a través dels primers profetes. Per això el Senyor Totpoderós es va enutjar en gran manera.
13 I passarà que, tal com quan ell clamava no va ser escoltat, així serà quan ells clamaran. Jo no escoltaré –diu el Senyor Totpoderós–,
14 sinó que els dispersaré, com un huracà, per totes les nacions que ells no coneixen.” Així és com fou desolat el país darrere d’ells, de manera que ningú no hi transitava. Aquella terra deliciosa va ser convertida en un desert!