ZACARIES

 6

 

Visió dels quatre carros de guerra

1 Una altra vegada vaig alçar els ulls per mirar i vaig veure quatre carros de guerra que sortien d’entre dues muntanyes; i aquelles muntanyes eren de bronze.
2 El primer carro duia cavalls rogencs; el segon, cavalls negres;
3 el tercer, cavalls blancs; i el quart carro cavalls clapats i vigorosos.
4 Jo vaig començar a parlar i vaig preguntar a l’àngel que parlava amb mi: “Senyor meu, què és això?”
5 I l’àngel em va respondre: “Aquests són els quatre vents del cel, que surten després d’haver-se presentat al Senyor de tota la terra.
6 El carro amb cavalls negres es dirigeix cap al país del nord, darrere seu surt el dels cavalls blancs, i el dels clapats va cap al país del sud.
7 Els cavalls vigorosos van sortir amb delit de recórrer la terra. Se’ls havia dit: “A-neu a recórrer la terra”, i ells la van recórrer.
8 Després d’això, l’àngel em va cridar i em digué: “Mira, els que han sortit cap a la terra del nord són els que han calmat el meu esperit al país del nord.”

La coronació simbòlica de Jeixua

9 Vaig rebre la paraula del Senyor que em deia:
10 “Recull ofrenes dels repatriats: d’Eldai, de Tobià i de Jedaià, i aquell mateix dia vés a casa de Joixia, fill de Sefanià, on s’han hostatjat els que han tornat de Babilònia.
11 Agafaràs la plata i l’or i en faràs una corona que posaràs al cap del gran sacerdot Jeixua, fill de Jossadac,
12 i li parlaràs així: El Senyor Totpoderós ha dit això: Aquí teniu l’home que es diu Germen; sota seu hi haurà germinació, i construirà el temple del Senyor.
13 Ell edificarà el temple del Senyor; serà revestit de majestat, s’asseurà al seu tron per governar i tindrà un sacerdot a la seva dreta, i entre el dos regnarà la pau.
14 En memòria d’Hélem, de Tobià, de Jedaià i de Hen, fill de Sefanià, la corona es conservarà en el temple del Senyor.
15 I els qui són lluny vindran per reconstruir el temple del Senyor, i llavors coneixereu que el Senyor Totpoderós m’ha enviat a vosaltres. Això es complirà si escolteu amatents la veu del Senyor, el vostre Déu.”