ZACARIES

 3

 

Visió de l’abillament del gran sacerdot

1 Després em va fer veure Jeixua, el gran sacerdot, que estava dret davant l’àngel del Senyor. L’Acusador estava al seu costat dret per acusar-lo.
2 I l’àngel del Senyor digué a l’Acusador: “Que el Senyor et reprengui, Satanàs. Que el Senyor que ha escollit Jerusalem et reprengui. ¿No és aquest una brasa treta del foc?”
3 Jeixua anava vestit amb robes impures mentre estava dret davant l’àngel.
4 Llavors l’àngel es va dirigir als qui el servien i els va manar: “Traieu-li els vestits impurs”; i a ell li digué: “Mira, ara et trec del damunt els teus pecats i et vesteixo amb robes de cerimonial.”
5 A més, va dir: “Cobriu-li el cap amb un turbant purificat.” I li van posar un turbant purificat al cap, després de vestir-lo amb les robes de cerimonial. Mentrestant, l’àngel s’estava allà dret.
6 Després l’àngel del Senyor va fer aquesta promesa a Jeixua:
7 “Això diu el Senyor Totpoderós: Si segueixes els meus camins i et mantens fidel als meus manaments, administraràs el meu temple, també guardaràs els meus atris, i t’assignaré un lloc entre els qui viuen aquí.
8 Escolta, doncs, Jeixua, gran sacerdot, tu i els teus companys que seuen davant teu, ja que són homes de presagi: heus aquí que jo faig venir Germen, el meu servent.
9 Aquí tens la pedra que jo poso davant de Jeixua. En aquesta pedra única hi ha set ulls. Fixa’t que jo mateix gravo la seva inscripció –diu el Senyor Totpoderós– i en un sol dia trauré la iniquitat d’aquesta terra.
10 Aquell dia –diu el Senyor Totpoderós– cadascun de vosaltres convidarà el seu veí, sota la seva parra i a l’ombra de la seva figuera.”