ZACARIES

 10

 

El Senyor redimirà el seu poble

1 Demaneu al Senyor la pluja quan sigui primavera. El Senyor és qui llança els llampecs, ell us donarà pluges abundoses i herba al camp de cadascú.
2 En canvi, els ídols prediuen falsament i els endevins veuen fantasies: han contat somnis enganyosos i donen falsos consols; és per això que van esgarriats com ovelles, abatuts perquè no hi ha pastor.
3 “Contra els pastors s’ha encès la meva ira, i castigaré aquests bocs, perquè el Senyor Totpoderós ha visitat el seu ramat, la casa de Judà, i els posarà en el combat com el seu cavall d’honor.
4 D’ell sortirà la pedra angular, d’ell l’estaca, d’ell l’arc de guerra, i d’ell tots els comandants plegats.
5 En el combat seran com herois que trepitgen el fang dels carrers; combatran, perquè el Senyor és amb ells, i els qui van a cavall seran desbaratats.
6 Jo enfortiré la casa de Judà i donaré la victòria a la casa de Josep; els faré tornar, perquè m’he compadit d’ells, i serà com si mai no els hagués rebutjat. Jo sóc el Senyor, el seu Déu, que els escolta.
7 Els d’Efraïm seran com uns herois, i el seu cor estarà joiós com si haguessin begut vi; els seus fills ho veuran i se n’alegraran, el seu cor exultarà en el Senyor.
8 Jo els cridaré amb un xiulet i els reuniré, perquè els he rescatat, i els faré tan nombrosos com eren abans.
9 Encara que els vaig escampar entre els pobles, en la llunyania es recordaran de mi, criaran el seus fills i tornaran.
10 Jo els faré tornar de la terra d’Egipte, jo els recolliré d’Assíria i els portaré a la terra de Galaad i al Líban, però tampoc allí no tindran prou espai.
11 Travessaran el mar de l’angoixa, colpejaran el mar agitat i les profunditats del Nil quedaran eixutes; l’orgull d’Assíria serà humiliat i el ceptre d’Egipte suprimit.”
12 Jo els faré forts en el Senyor, i caminaran en el seu nom –diu el Senyor.