SOFONIES

 3

 

L’apostasia de Jerusalem

1 Ai de la ciutat rebel, contaminada i opressora!
2 No ha escoltat la crida, no ha acceptat la correcció, no ha confiat en el Senyor, no s’apropa al seu Déu.
3 Els seus prínceps són lleons rugint, enmig d’ella; els seus jutges, llops nocturns que no deixen res per a l’endemà.
4 Els seus profetes són dissoluts, homes pèrfids; els seus sacerdots profanen el santuari i violen la llei.
5 Però el Senyor és just enmig d’ella, no comet injustícia; cada matí mostra clar el seu judici, no falta mai; però el malvat no coneix la vergonya.

Judici contra tota la terra

6 “He anorreat nacions, les seves torres han estat enderrocades; he deixat deserts els seus carrers, sense cap vianant; han estat espoliades les seves ciutats, no hi queda ningú, ni un sol habitant.
7 Jo vaig dir: Així em temerà, acceptarà la meva reprensió, i la seva morada no serà destruïda amb tot el que l’he amenaçada. Però ells s’han afanyat a corrompre totes les seves accions.
8 Per tant, espereu-me –diu el Senyor– fins al dia que m’alci per acusar; tinc pensat reunir les nacions, aplegar els reialmes, per abocar damunt d’ells la meva indignació, tot l’ardor de la meva ira: tota la terra ha de ser devorada pel foc de la meva gelosia.”

Renovació dels pobles i d’Israel

9 “Llavors tornaré als pobles la puresa de llavis, a fi que tots invoquin el nom del Senyor i tots units el serveixin.
10 De més enllà dels rius d’Etiòpia, els meus adoradors, els meus fills dispersos, em portaran les seves ofrenes.
11 Aquell dia no seràs avergonyida per cap dels teus actes de rebel·lia contra mi, perquè llavors trauré d’enmig teu els qui presumeixen orgullosament, i mai més no tornaràs a enorgullir-te per la meva santa muntanya.
12 I deixaré enmig teu un poble humil i senzill, i ells confiaran en el nom del Senyor.
13 La resta d’Israel no cometrà maldats, no dirà mentides ni es trobarà a la seva boca una llengua enganyosa. Per això podran pasturar i descansar sense que ningú els inquieti.”

Cant d’alegria a Sió

14 Canta, filla de Sió! Crida de joia, Israel! Alegra’t i exulta de tot cor, ciutat de Jerusalem!
15 El Senyor ha retirat la sentència contra tu, ha foragitat el teu enemic. El Senyor, el rei d’Israel, es enmig teu: ja no hauràs de témer cap mal.
16 Aquell dia es dirà a Jerusalem: No tinguis por, Sió! Que no defalleixin els teus braços!
17 El Senyor, el teu Déu, és enmig teu; ell és el poderós que salva. Exulta per tu ple de goig, reposa en el seu amor; s’omplirà de goig per tu, cantant.
18 Els qui es lamenten, absents de les festes solemnes, jo els aplegaré: aquells qui eren teus, per als qui l’oprobi d’ella els era una càrrega.
19 Mira: en aquell temps jo me les hauré amb tots els teus opressors. Salvaré l’ovella que coixeja i recolliré l’extraviada, i us faré objecte de lloança i de bon nom per tota la terra on fóreu menyspreats.
20 En aquell temps us faré venir; al seu moment us aplegaré. Us faré objecte de bon nom i lloança entre tots els pobles de la terra, i us canviaré la vostra sort davant els vostres propis ulls, diu el Senyor.