MIQUEES

 2

 

El poder dels opressors

1 Ai dels qui maquinen la maldat i planegen fer el mal quan són al llit per realitzar-lo a trenc d’alba, valent-se del poder que tenen a les mans!
2 Cobegeu les heretats i les roben, ambicionen les cases i les prenen; i oprimeixen l’home i la seva família, el propietari i la seva hisenda.
3 Per això diu el Senyor: “Mireu, jo tinc pensat contra aquesta gent un mal del qual no podreu apartar el coll, i ja no anireu amb el cap tan alt, perquè serà un temps de calamitats.”
4 En aquell temps, entonaran una sàtira contra vosaltres i cantaran una complanta que digui: “Hem estat espoliats, ell ha canviat la part del nostre poble. Com ens ha pres els nostres camps! Els ha traspassat als nostres saquejadors i els ho ha repartit.”
5 Per això no hi haurà qui parcel·li els lots a la congregació del Senyor.

Diatriba contra els mals profetes

6 “No prediqueu”, diuen als qui prediquen, “no pronostiqueu aquestes coses, que no ens atraparà pas l’oprobi.”
7 Tu que et dius casa de Jacob: ¿Ha minvat, l’Esperit del Senyor? ¿És així com es comporta? Les meves paraules, ¿no fan el bé als qui caminen rectament?
8 Però ja fa temps que el meu poble s’ha alçat com un enemic; als qui transiten heu gosat arrabassar el mantell de damunt del vestit, com si fossin enemics bel·licosos.
9 Heu tret les dones del meu poble fora de les seves llars estimades; arrenqueu per sempre als infants la dignitat que els vaig donar.
10 Alceu-vos i marxeu, que no és aquest el lloc de repòs, ja que està contaminat, corromput amb espantosa destrucció.
11 Si algú, guiat per esperit de falsedat, us enganyava i us deia: “Jo et pronostico vi i licors”, aquest seria el profeta d’aquest poble.

Déu promet la restauració

12 “Estigues segur que et reuniré enterament, Jacob; sens falta recolliré la resta d’Israel, t’aplegaré com ovelles de Bosrà, com un ramat enmig del seu pasturatge, i ressonarà l'estrèpit de la multitud.
13 Pujarà davant d’ells el qui obre els camins; s’obriran pas i travessaran la porta i en sortiran; el seu rei passarà davant d’ells i el Senyor serà el capdavanter.”