JEREMIES

 43

 

 

Fugida a Egipte

1 Quan Jeremies va acabar de comunicar al poble totes les paraules del Senyor, el seu Déu, tot el missatge que el Senyor li havia encarregat de dir-los,
2 Azarià, fill d’Oixaià, Johanan, fill de Caréah, i tots els homes insolents van dir a Jeremies: “Menteixes! El Senyor, el nostre Déu, no t’ha encarregat que diguessis: No aneu a refugiar-vos a Egipte,
3 sinó que Baruc, fill de Nerià, t’incita contra nosaltres per tal de lliurar-nos a les mans dels caldeus, perquè ens matin o ens deportin a Babilònia.”
4 I Johanan, fill de Caréah, amb tots els oficials de l’exèrcit i tot el poble, no van fer cas del missatge del Senyor de quedar-se al territori de Judà.
5 Johanan, fill de Caréah, i tots els oficials de l’exèrcit van aplegar la resta de Judà, aquells qui, des de les nacions on havien estat dispersats, havien tornat per habitar en el territori de Judà:
6 els homes, les dones, els infants, les filles del rei i totes les persones que Nebuzaradan, comandant de la guàrdia, havia deixat amb Guedalià, fill d’Ahicam, fill de Xafan; i també el profeta Jeremies i Baruc, fill de Nerià.
7 Sense fer cas de l’advertiment del Senyor, van entrar a la terra d’Egipte i van arribar a Dafne.

Profecia contra Egipte

8 A Dafne, Jeremies va rebre una revelació del Senyor que deia:
9 “Pren amb les mans unes pedres grosses i enfonsa-les en el fang que hi ha a l’entrada del palau del faraó a Dafne, en presència dels homes de Judà,
10 i digues-los: Això diu el Senyor, el Déu d’Israel: Mireu, enviaré a buscar Nabucodonosor, rei de Babilònia, el meu servent, i ell establirà el seu tron sobre aquestes pedres que jo he enfonsat, i hi estendrà el seu pavelló al damunt.
11 Vindrà i assolarà el país d’Egipte: qui és sentenciat a mort, a la mort; qui ho és a captiveri, al captiveri; i qui ho és a espasa, a l’espasa.
12 Calarà foc als temples d’Egipte, els cremarà i s’endurà captius els seus déus. Netejarà el país d’Egipte com un pastor espolsa el seu mantell, i sortirà d’allà tranquil·lament.
13 Farà miques els obeliscs del temple del Sol que hi ha al país d’Egipte, i incendiarà els santuaris dels déus egipcis.”