JEREMIES

 42

 

 

Advertència de Jeremies

1 Tots els oficials de l’exèrcit, amb Johanan, fill de Caréah, Jezanià, fill d’Oixaià, i tot el poble, des del més petit fins al més gran, es van acostar
2 i van dir a Jeremies: “Digna’t acollir la nostra súplica. Intercedeix per nosaltres davant el Senyor, el teu Déu, a favor de tota aquesta resta, perquè n’hem quedat molt pocs de tants com érem, com tu mateix pots veure,
3 a fi que el Senyor, el teu Déu, ens mostri el camí que hem de seguir i el que cal fer.”
4 El profeta Jeremies els digué: “D’acord: jo intercediré davant el Senyor, el vostre Déu, tal com em demaneu; i tot el que el Senyor em respongui us ho faré saber sense amagar-vos res.”
5 Llavors ells van dir a Jeremies: “Que el Senyor sigui testimoni verídic i fidel contra nosaltres si no actuem d’acord amb qualsevol missatge que el Senyor, el teu Déu, et trameti de dir-nos.
6 Tant si és grat com si és ingrat, obeirem la veu del Senyor, el nostre Déu, a qui nosaltres t’enviem, a fi que tot ens vagi bé si escoltem la veu del Senyor, el nostre Déu.”
7 Al cap de deu dies, el Senyor va adreçar la seva paraula a Jeremies.
8 Ell va cridar Johanan, fill de Caréah, i tot els oficials de l’exèrcit que eren amb ell i tota la gent del poble, des del més petit fins al més gran,
9 i els digué: ”Això ha dit el Senyor, el Déu d’Israel, a qui m’heu enviat a presentar la vostra súplica davant d’ell:
10 Si us quedeu a viure en aquesta terra, jo us edificaré i no us destruiré; us plantaré i no us desarrelaré, perquè em sap greu tot el mal que us he hagut de fer.
11 No tingueu por del rei de Babilònia, que tant us espanta; no li tingueu por –diu el Senyor–, perquè jo estic al vostre costat per salvar-vos i deslliurar-vos de la seva mà.
12 Us atorgaré misericòrdia, i ell es compadirà de vosaltres i us deixarà tornar a la vostra terra.
13 Però si vosaltres dèieu: No volem viure en aquesta terra, deixant així d’obeir la veu del Senyor, el vostre Déu,
14 si dieu: No ho volem!, preferim anar a la terra d’Egipte, on no veurem més la guerra ni sentirem el toc de la trompeta ni patirem fam, i establir-nos-hi,
15 en aquest cas, escolteu la paraula del Senyor, la resta de Judà! Això diu el Senyor Totpoderós, el Déu d’Israel: Si vosaltres esteu plenament decidits a marxar cap a Egipte i hi entreu per refugiar-vos-hi,
16 l’espasa que ara temeu us abastarà allà, a la terra d’Egipte, i la fam que us espanta s’enganxarà darrere vostre; i allà morireu.
17 Tots els qui hagin decidit anar a Egipte per refugiar-s’hi moriran per l’espasa, la fam i la pesta; ningú no podrà escapar ni fugir davant la calamitat que jo faré caure damunt seu.
18 Perquè el Senyor Totpoderós, el Déu d’Israel, ha dit: Igual com es va vessar la meva ira i la meva indignació sobre els habitants de Jerusalem, així es vessarà la meva indignació sobre vosaltres si entreu a Egipte: esdevindreu un motiu d’execració i d’horror, de maledicció i de vergonya, i no tornareu a veure més aquest lloc.
19 El Senyor ha parlat referent a vosaltres, resta de Judà: No aneu a Egipte! Tingueu ben entès que avui jo us aviso.
20 Us esteu enganyant vosaltres mateixos. Em vau enviar davant el Senyor, el vostre Déu, i em dèieu: Intercedeix per nosaltres davant el Senyor, el nostre Déu, i comunica’ns tot el que digui el Senyor, el nostre Déu, i ho complirem.
21 Avui us ho he comunicat, però no heu obeït la veu del Senyor, el vostre Déu, ni en una sola de les coses que ell m’ha tramès per a vosaltres.
22 Ara, doncs, sapigueu del cert que morireu per l’espasa, la fam i la pesta en el lloc on heu decidit anar a refugiar-vos.”