ISAÏES

 49

 

 

El servent del Senyor, llum de les nacions
(Cant segon)

1 Escolteu-me, països del mar! Estigueu atents, pobles llunyans! El Senyor m’ha cridat des del si matern, des del ventre de la mare ha pronunciat el meu nom.
2 De la meva boca n’ha fet una espasa afilada, m’ha guardat a l’ombra de la seva mà; ha fet de mi una sageta agusada i m’ha amagat dins el seu buirac.
3 M’ha dit: “Tu ets el meu servent, Israel, en qui em glorificaré.”
4 I jo que deia: “En va m’he fatigat, per res i debades he gastat les meves energies; però la meva causa és davant del Senyor, i la meva recompensa la té el meu Déu.”
5 Ara ha parlat el Senyor, que m’ha format des del si matern per a ser servent seu, a fi que jo faci tornar Jacob vers ell i que Israel li sigui restaurat, ja que sóc honorat als ulls del Senyor, i el meu Déu és la meva força
6 i m’ha dit: “No n’hi ha prou que siguis el meu servent per a fer alçar les tribus de Jacob i fer tornar els supervivents d’Israel; jo et posaré per llum de les nacions a fi que la meva salvació arribi als confins de la terra.”
7 Això diu el Senyor, el Redemptor i el Sant d’Israel al poble profundament menyspreat de tothom, a l’abominat de les nacions, a l’esclau dels governants: “Els reis et veuran i s’aixecaran, i la gent principal es prosternarà per causa del Senyor, que és fidel; el Sant d’Israel, que t’ha escollit.”

Déu promet restaurar Sió

8 Això diu el Senyor: “En el temps oportú t’he escoltat, i en el dia de salvació t’he ajudat; et guardaré i et posaré per mitjancer del poble, perquè aixequis el país i reparteixis les heretats devastades,
9 perquè diguis als captius: Sortiu!, i als qui estan a les tenebres: Mostreu-vos! Pasturaran a la vora dels camins, i dalt dels rasos tindran pasturatge.
10 No patiran de fam ni de set, no els farà mal ni el sol ni la calor, perquè el qui té compassió d’ells els guiarà i els menarà a les deus d’aigua.
11 Convertiré totes les meves muntanyes en camins, i les meves senderes seran anivellades.
12 Mireu: els uns vénen de lluny, els altres, del nord i de l’oest, i aquests altres, de la terra de Sinim.”
13 Aclama, cel, i exulta terra! Esclateu de joia, muntanyes! Perquè el Senyor ha consolat el seu poble i es compadirà dels seus afligits!
14 Però Sió digué: El Senyor m’ha abandonat, el meu Senyor s’ha oblidat de mi.
15 ¿És que una mare es pot oblidar del seu infantó, o deixar d’estimar el fill de les seves entranyes? Encara que alguna se n’oblidés, jo mai no m’oblidaria de tu!
16 Mira, et tinc gravada als palmells de les mans, les teves muralles són sempre davant meu.
17 Els teus reconstructors s’afanyen a venir, els qui et van destruir i devastar cuiten a sortir de tu.
18 Dóna una mirada al teu voltant i observa: s’ajunten tots i vénen cap a tu. Per vida meva, diu el Senyor, que tots ells te’ls posaràs com un vestit de gala, i te’ls cenyiràs com una núvia.
19 Perquè la teva terra devastada, arruïnada i assolada, ara esdevindrà massa estreta per a tants d’habitants, i els teus destructors ja hauran estat apartats lluny.
20 Encara sentiràs els fills de la teva orfenesa que et diuen: “Aquest lloc és massa estret per a mi; deixa’m espai perquè hi pugui habitar.”
21 I tu pensaràs interiorment: “Qui m’ha donat aquests fills? Jo, que n’havia estat privada i era estèril, desterrada i allunyada. I aquests, qui els ha criat? Si a mi m’havien deixat sola, d’on han sortit aquests?

Repatriació dels jueus deportats

22 Això diu el Senyor, l’Etern: “Mira, jo alçaré cap a les nacions la meva mà, aixecaré cap als pobles la meva bandera; portaran els teus fills als braços, i les teves filles sobre les espatlles.
23 Els reis et faran de tutors, i les seves princeses, de dides. Et reverenciaran de cara a terra i lleparan la pols dels teus peus. Llavors sabràs que jo sóc el Senyor, i que no queden defraudats els qui confien en mi.”

Promesa de redempció

24 ¿És possible prendre el botí a un guerrer, o ser rescatats els presoners d’un tirà?
25 Doncs el Senyor respon així: “Sí, al guerrer li prendran el presoner, i el botí serà rescatat del tirà. Jo m’enfrontaré als qui et busquen brega i salvaré els teus fills.
26 Obligaré els teus opressors a devorar la seva pròpia carn i a embriagar-se de la seva pròpia sang com si fos un vi novell. I tots els homes sabran que jo, el Senyor, sóc el teu Salvador i el teu Redemptor, el Fort de Jacob.”