ISAÏES

 27

 

El càstig del Senyor

1 Aquell dia, el Senyor amb la seva espasa, dura, gran i forta, castigarà Leviatan, la serp fugissera, Leviatan, la serp tortuosa, i matarà el drac que hi ha a la mar.

Cant de la vinya

2 Aquell dia, canteu a la vinya del vi roig:
3 “Jo, el Senyor, sóc el seu guardià, al seu moment la regaré; la vetllaré de nit i de dia, a fi que ningú no la toqui.
4 Ja no estic enutjat, però si em combat amb espines i cards, els trepitjaré, els cremaré tots,
5 si no s’acullen a la meva protecció i busquen la meva pau. Amb mi han de fer les paus!”

Càstig i perdó d’Israel

6 En dies a venir, Jacob arrelarà, Israel florirà, traurà brotada, i omplirà de fruits la superfície del món.
7 ¿És que el Senyor els ha colpejat com ha colpejat els qui els pegaven, o els ha matat com ha matat els qui els mataven?
8 Només ha pledejat amb ells, els ha repudiat i els ha expulsat amb el seu buf potent, com en un dia de vent.
9 Així és com la culpa de Jacob serà expiada, i aquest serà el resultat d’haver-li tret el pecat: triturar totes les pedres dels altars pagans com es tritura la pedra de calç, i que mai més no tornin a erigir-se les estàtues i les imatges del sol!
10 La ciutat fortificada s’ha quedat sola, morada rebutjada i abandonada com un desert; allà hi pasturarà el vedell, allà s’hi ajaurà i consumirà el seu brancatge.
11 I quan el brancatge sigui sec, en faran llenya, vindran les dones i el cremaran. Aquest no és un poble entenimentat; per això el seu creador no en tindrà compassió, no se n’apiadarà el qui l’ha format.
12 Aquell dia, el Senyor farà la batuda des del curs del riu Eufrates fins al torrent d’Egipte, i sereu recollits un a un, fills d’Israel.
13 Aquell dia sonarà el gran corn, i vindran els qui anaven perduts pel país d’Assíria, i els qui s’havien dispersat per la terra d’Egipte, i adoraran el Senyor a Jerusalem, a la muntanya santa.