ISAÏES

 18

 

 

Profecia contra Etiòpia

1 Ai, terra de brunzit d’insectes, de l’altra banda dels rius d’Etiòpia,
2 que envies ambaixadors pel mar en barques de papir sobre les aigües! Aneu, ràpids missatgers, cap a la gent esvelta i brunyida de pell, al poble temut a tot arreu, nació forta i dominadora, un país solcat de rius.
3 Tots els habitants del món que pobleu la terra, quan sigui alçada la bandera a les muntanyes, mireu; quan toquin el corn, escolteu.
4 Perquè així m’ha parlat el Senyor: “Estaré quiet i observaré del meu lloc estant, com la claror d’estiu quan brilla el sol, com un núvol de rosada en la calor de la sega.”
5 Abans de la verema, en acabar la florida, quan el raïm comença a madurar, ell esporga les sarments amb la podadora, talla les branques i les llença.
6 Així seran abandonats tots junts a mercè de les aus de rapinya de les muntanyes i de les bèsties de la terra. Les aus de rapinya hi passaran l’estiu i totes les bèsties de la terra hi passaran l’hivern.
7 Llavors portarà ofrenes al Senyor Totpoderós un poble esvelt i brunyit de pell, un poble temut a tot arreu, una nació forta i dominadora, un país solcat de rius; les portarà cap a la seu del nom del Senyor Totpoderós, a la muntanya de Sió.