ISAÏES

 17

 

 

Profecia sobre Damasc

1 Oracle sobre Damasc: Mireu, Damasc deixarà de ser una ciutat i esdevindrà una pila de runes.
2 Les ciutats d’Aroer, abandonades, deixades per als ramats, que hi jauran sense que ningú els inquieti.
3 Deixarà d’existir el baluard d’Efraïm i la reialesa de Damasc; i la resta de Síria esdevindrà com la glòria dels israelites –diu el Senyor Totpoderós!

Judici sobre Israel

4 Aquell dia, la glòria de Jacob serà humiliada, i, tant gras com era, esdevindrà magre.
5 Com quan el segador agafa un manat de tiges i la seva mà en sega les espigues; com quan un espigola a la vall dels Rafaïtes.
6 Només hi quedaran les espigolalles, com quan es cullen les olives: dues o tres en queden a les puntes, quatre o cinc a les branques més carregades –diu el Senyor, Déu d’Israel!
7 Aquell dia, l’home girarà la vista vers el seu Creador i els seus ulls miraran el Sant d’Israel.
8 No es fixarà en els altars, obra de les seves mans, ni mirarà el que van fer els seus dits: els altars i les imatges del sol.
9 Aquell dia, les seves ciutats fortificades seran com les ruïnes abandonades enmig del bosc i dalt dels cims, que foren abandonades davant els fills d’Israel; i tot serà una desolació.
10 Perquè t’has oblidat de Déu, el teu salvador, i no t’has recordat de la Roca, la teva fortalesa; per això, ja pots sembrar jardins delectables i plantar esqueixos forasters,
11 i veure’ls créixer el dia que són plantats i que al matí ja floreixin, que la teva collita desapareixerà el dia de la malura i del mal incurable!

La destrucció dels assiris

12 Ai! Estrèpit de pobles nombrosos que retrunyen com el bramul de la mar! Avalot de nacions que bramulen com les aigües encrespades!
13 Com brogit d’aigües desbordades, bramulen les nacions; però Déu els amenaça i fugen molt lluny, com el boll a les muntanyes, que el vent empeny, com un remolí de pols que aixeca l’huracà.
14 Al capvespre són terribles, però abans del matí han deixat d’existir. Aquesta és la part dels qui ens espolien i la sort dels qui ens saquegen!