ISAÏES

 13

 

 

Profecia contra Babilònia

1 Oracle contra Babilònia que tingué Isaïes, fill d’Amós.
2 Alceu la bandera sobre una muntanya pelada, llanceu un crit i agiteu la mà perquè entrin per les portes dels nobles.
3 Sóc jo que he donat ordres als qui m’estan consagrats, i també he fet venir els meus valents per consumar la meva ira, els qui s’alegren de la meva grandesa.
4 Se sent un tumult sobre les muntanyes, com el d’una gran gentada! Se sent el brogit de reialmes que s’apleguen! És el Senyor Totpoderós que passa revista a les tropes per al combat!
5 Vénen d’una terra llunyana, del confí del cel. És el Senyor amb les armes de la seva indignació, per assolar tot el país.
6 Lamenteu-vos, perquè el dia del Senyor s’acosta! Ve com la destrucció de l’Omnipotent!
7 Per això totes les mans seran febles, i tot cor humà es fondrà i defallirà.
8 Els envairà l’angoixa i el dolor; es retorçaran com una dona que va de part. Es miraran els uns als altres esparverats, amb la cara encesa.
9 Mireu, el dia del Senyor ve, implacable, amb fúria i còlera ardent, per convertir la terra en desolació, per exterminar-ne tots els pecadors.
10 Les estrelles i les constel·lacions del cel no lluiran més; s’enfosquirà el sol així que surti, i la lluna no il·luminarà.
11 Castigaré el món per la seva maldat, i els impius, per la seva iniquitat. Acabaré amb l’altivesa dels orgullosos i humiliaré l’arrogància dels tirans.
12 Faré els homes més escassos que l’or fi, i els mortals, més que l’or d’Ofir.
13 Faré tremolar el cel, i la terra es remourà del seu lloc per la còlera del Senyor Totpoderós, el dia de la seva ira ardent.
14 Llavors, com una gasela empaitada, com un ramat que ningú no aplega, cadascú tornarà cap al seu poble, tots fugiran cap al seu país.
15 Tot aquell qui sigui atrapat serà traspassat, i tot aquell qui sigui capturat caurà per l’espasa.
16 Els seus infants seran esclafats davant mateix dels seus ulls; les seves cases seran saquejades, i les seves dones, violades.
17 Mireu, atiaré contra ells els medes, que no tenen cap estima per la plata ni es deleixen per l’or.
18 Els arquers destrossaran els joves i no es compadiran del fruit de les entranyes; i els seus ulls no s’apiadaran dels infants.
19 Llavors, Babilònia, la perla de les nacions, esplendor i orgull dels caldeus, esdevindrà com Sodoma i Gomorra, que Déu va destruir.
20 No serà habitada mai més, ni hi perduraran les generacions; no hi acamparà el nòmada ni servirà de pleta als pastors,
21 sinó que serà el resguard dels animals feréstecs, i les seves cases s’ompliran de mussols. Hi habitaran els estruços, i els bocs demoníacs hi dansaran.
22 Els llops udolaran en les seves torres, i els xacals, als temples del plaer. Ja és a punt d’arribar la seva hora, i els seus dies estan comptats!