GÈNESI

 7 

 

     

El Diluvi


1 El Senyor digué a Noè: “Entra amb tota la teva família a l’arca, perquè he observat que, d’entre aquesta generació, tu tens amb mi un comportament recte.

2 De tots els animals purs, en prendràs set parelles, el mascle amb la seva femella; i dues de cada animal que no és pur, el mascle amb la seva femella.

3 Igualment, de les aus del cel, set parelles; el mascle amb la seva femella, a fi que l’espècie pugui sobreviure damunt la terra.

4 Perquè d’aquí a set dies faré ploure sobre la terra durant quaranta dies i quaranta nits, i esborraré de la superfície de la terra tots els éssers que he creat.”

5 I Noè va complir tot el que el Senyor li havia manat.

6 Noè tenia sis-cents anys quan el diluvi vingué sobre la terra.


Noè entra a l’arca


7 Noè, amb els seus fills, la seva muller i les mullers dels seus fills, es va refugiar a l’arca quan vingueren les aigües del diluvi.

8 Dels animals purs i dels animals que no són purs, de les aus i de tot el que repta per terra,

9 de dos en dos, un mascle i una femella van entrar amb Noè a l’arca, tal com Déu li havia manat.

10 I, al cap de set dies, les aigües del diluvi vingueren sobre la terra.

11 L’any sis-cents de la vida de Noè, el dia disset del segon mes, en aquell dia precís es rebentaren totes les fonts del gran abisme i les rescloses del cel es van obrir;

12 i l’aiguat va descarregar damunt la terra durant quaranta dies i quaranta nits.

13 Aquell mateix dia, Noè va entrar a l’arca amb els seus fills, Sem, Cam i Jàfet, juntament amb la seva muller i les mullers dels seus fills;

14 i amb ells hi van entrar també els animals de cada espècie, les bèsties de cada espècie, els rèptils de tota mena que s’arrosseguen sobre la terra i les aus de cada espècie: tot allò que té ales i vola.

15 Van entrar a l’arca, amb Noè, una parella de tot allò que té alè de vida,

16 i els que anaven entrant eren un mascle i una femella, tal com Déu li havia manat. I el Senyor va tancar la porta darrere d’ell.


Durada del diluvi


17 Durant quaranta dies hi hagué el diluvi damunt la terra, i les aigües van anar creixent i van alçar l’arca elevant-la per damunt la terra.

18 El nivell de les aigües va anar augmentant cada cop més fins a créixer per damunt la terra, mentre l’arca surava a la superfície de les aigües.

19 Les aigües van créixer molt i molt sobre la terra, fins que cobriren totes les muntanyes més altes que hi ha sota el cel;

20 i encara van créixer set metres més per damunt les muntanyes.

21 I tota carn que es movia sobre la terra va morir: tant les aus com el bestiar com els animals feréstecs i tots els rèptils que s’arrosseguen per terra; i tot ésser humà.

22 Tot el que tenia alè de vida a les seves narius, tot el que existia a la terra ferma, va morir.

23 Tot ésser vivent de la terra va ser exterminat; des dels homes fins a les bèsties, els rèptils i les aus del cel, tot va ser eliminat de la terra, només hi van restar Noè i els qui eren amb ell a l’arca.

24 La inundació de les aigües damunt la terra va durar cent cinquanta dies.