GÈNESI

 16 

 

                             

Naixement d’Ismael


1 Sarai, la muller d’Abram, no li donava fills. Però tenia una esclava egípcia anomenada Agar.

2 I Sarai digué a Abram: ‘Mira, el Senyor m’ha privat d’engendrar. Vés ara amb la meva esclava; potser per mitjà d’ella tindré fills.” I Abram va seguir el seu consell.

3 Sarai, la muller d’Abram, va prendre la seva esclava egípcia Agar i la va cedir, per esposa, al seu marit, quan ja feia deu anys que Abram residia al país de Canaan.

4 Abram va anar amb Agar, que va quedar embarassada. I així que s’adonà que havia concebut, mirava la seva mestressa amb menyspreu.

5 I Sarai digué a Abram: “Que el meu ultratge recaigui damunt teu! Jo mateixa he posat la meva esclava als teus braços, i ara que es veu embarassada em menysprea. Que el Senyor judiqui entre tu i jo.”

6 Abram respongué a Sarai: “Mira, tens la teva esclava al teu abast, fes amb ella el que et sembli bé.” Llavors Sarai començà a maltractar-la, fins que va fugir del seu costat.

7 L’àngel del Senyor la va trobar al desert, prop d’un doll d’aigua, la font del camí de Xur,

8 i li digué: “Agar, esclava de Sarai, d'on véns i on vas?” Ella respongué: “Fujo de la presència de la meva mestressa Sarai.”

9 I l’àngel li digué: “Torna amb la teva mestressa i humilia’t davant seu.”

10 A més, l’àngel del Senyor li digué: “Multiplicaré tant la teva descendència que, pel seu gran nombre, no es podrà comptar.”

11 I encara hi afegí: “Mira, tu has concebut i tindràs un fill, i l’anomenaràs Ismael, perquè el Senyor ha escoltat la teva aflicció.

12 Serà com un ase salvatge. La seva mà contra tothom, i la mà de tothom contra ell; i habitarà enfront de tots els seus germans.”

13 Agar invocà el Senyor, que li havia parlat, afirmant: “Tu ets el Déu que veu”, perquè es deia: “No he vist aquí aquell que em veu?”

14 És per això que el pou s’anomena ‘Pou de Lahai-Roí’. Es troba entre Cadeix i Bèred.

15 Agar va donar un fill a Abram, i aquest li va posar el nom d’Ismael.

16 L’edat d’Abram era de vuitanta-sis anys quan Agar infantà Ismael.