EZEQUIEL

 8

 

 

Visió dels pecats de Jerusalem

1 Succeí l’any sis, el dia cinc del mes sisè, quan jo estava assegut a casa meva en companyia dels ancians de Judà, que de sobte la mà de Déu, el Senyor, vingué sobre meu allà mateix.
2 I vaig veure una figura que semblava de foc: des de la cintura en avall era com un foc, i des de la cintura en amunt com un esclat de llum, com una refulgència de bronze brunyit.
3 Llavors allargà la mà cap a mi i m’agafà pels cabells, i l’Esperit em va alçar entre la terra i el cel i em dugué en visions divines fins a Jerusalem, a l’entrada de la porta de l’atri interior, la que mira al nord, on hi ha emplaçat l’ídol que provoca la gelosia.
4 I heus aquí que allà hi havia la glòria del Déu d’Israel, tal com jo l’havia vista a la plana.
5 Ell em digué: “Fill d’home, aixeca els ulls cap el nord.” Vaig alçar-los, i vaig veure que a l’entrada mateix del nord de la porta de l’altar hi havia aquella imatge de la gelosia.
6 Llavors em digué: “Fill d’home, ¿has vist el que fan aquests, les grans abominacions que la casa d’Israel comet aquí per allunyar-me del meu santuari? Doncs encara veuràs abominacions pitjors.”
7 Em va portar a l’entrada de l’atri; vaig mirar i vaig veure un forat a la paret.
8 I em digué: “Fill d’home, esbotza la paret.” La vaig esbotzar i aparegué una porta.
9 Ell em digué: “Entra i veuràs les horribles abominacions que aquests cometen aquí.”
10 Vaig entrar i vaig veure figures de tota mena de rèptils i d’animals abominables, i, pintats a les parets de tot el voltant, tots els ídols de la casa d’Israel.
11 I un grup de setanta homes d’entre els ancians de la casa d’Israel, presidits per Jaazaniahu, fill de Xafan, estaven drets al seu davant, cadascun amb el seu encenser a la mà, del qual pujava un núvol espès d’encens.
12 Llavors em digué: “¿Has vist, fill d’home, això que fan en la foscor els ancians de la casa d’Israel, cadascun dins les cambres de les imatges? Perquè diuen: El Senyor no ens veu, el Senyor ha abandonat aquest país.”
13 I va afegir: “Encara veuràs que estan cometent unes altres abominacions pitjors.”
14 Llavors em va portar a l’entrada de la porta del temple del Senyor, la que dóna al nord, i hi vaig veure unes dones assegudes plorant pel déu Tammuz.
15 I em digué: “¿Has vist, fill d’home? Doncs encara veuràs abominacions pitjors que aquestes.”
16 Em va portar a l’atri interior del temple del Senyor, i vaig veure que a la seva entrada, entre el pòrtic i l’altar, hi havia uns vint-i-cinc homes, d’esquena al temple del Senyor, que feien reverències en direcció a llevant prostrats davant el sol.
17 Llavors em digué: “¿Has vist, fill d’home? ¿És que la casa de Judà no en té prou de fer les abominacions que fa aquí, que encara ha d’omplir el país de violència i provocar la meva còlera? Fixa’t com m’ho refreguen per la cara.
18 Per tant, jo també actuaré enfurismat: el meu ull no es compadirà, ni tindré pietat; i quan clamin a la meva oïda amb grans crits, no els escoltaré.”