EZEQUIEL

 7

 

S’acosta la fi

1 Vaig rebre una revelació del Senyor, que deia:
2 “Tu, fill d’home, digues: Això diu Déu, el Senyor, referent a la terra d’Israel: És la fi! La fi que ve sobre els quatre extrems del país!
3 Ja s’ha acabat tot per a tu: t’abocaré la meva còlera, et jutjaré segons la teva conducta i carregaré damunt teu totes les teves abominacions.
4 El meu ull no es compadirà de tu ni et tindrà pietat, sinó que et carregaré amb tots els teus fets, i les teves abominacions quedaran bens evidents; i sabreu que jo sóc el Senyor.”
5 Això diu Déu, el Senyor: “Una gran desgràcia! Ve una desgràcia insòlita!
6 Ve la fi! La fi ja s’acosta! S’ha despertat contra tu, ja arriba!
7 T’ha arribat el torn, habitant d’aquest país! S’acosta el moment, és a prop el dia. Consternació, i no pas crits de joia a les muntanyes.
8 Ara, molt aviat, abocaré la meva indignació damunt teu, desfogaré en tu la meva ira, et jutjaré segons les teves accions i damunt teu carregaré totes les teves abominacions.
9 El meu ull no es compadirà ni tindrà pietat; et pagaré d’acord amb la teva conducta, es faran evidents les teves abominacions i sabreu que jo, el Senyor, sóc el qui castiga.
10 Heus aquí el dia, heus aquí que ja ve: t’ha arribat el torn, la vara és florida, ha rebrotat l’orgull;
11 la violència s’ha alçat com una vara d’impietat. No quedarà res de la seva generació, res de la seva gatzara, res de la seva preeminència.
12 Ja ve el moment, s’acosta el dia! Que el comprador no s’alegri ni es dolgui el venedor, perquè la ira cau sobre tota la multitud.
13 El venedor no recuperarà el que hagi venut, encara que segueixi en vida, ja que la visió va contra tots i no serà revocada; per culpa de la seva iniquitat ningú no podrà emparar la pròpia vida.
14 Sonarà la trompeta i tothom estarà a punt, però ningú no marxarà a la batalla, ja que la meva ira plana sobre tota la seva multitud.
15 L’espasa per fora, la pesta i la fam per dins; qui sigui al camp morirà a fil d’espasa, qui sigui a la ciutat serà consumit per la pesta i la fam.
16 Els qui se n’escapin fugiran i vagaran per les muntanyes com els coloms dels torrents, tots ells gemegant, cadascun, per la seva iniquitat.
17 Tota mà defallirà, i tot genoll s’escolarà com l’aigua.
18 Es cenyiran el cilici i el terror els cobrirà; en totes les cares es veurà la vergonya, i tots els caps aniran rapats.
19 Llançaran la seva plata pels carrers i tindran el seu or per immundícia; ni la plata ni l’or els podrà salvar, el dia de la ira del Senyor. No satisfaran el seu desig ni s’ompliran el ventre, perquè aquests van ser els incentius del seu pecat.
20 Van convertir la bellesa dels seus joiells en motiu de supèrbia, fabricant-ne les imatges de les seves abominacions i els seus ídols abominables. Per això jo els ho convertiré en immundícia.
21 Ho lliuraré a mans dels estrangers com a botí, a la rapinya dels impius de la terra, i ho profanaran.
22 Apartaré d’ells el rostre i serà profanat el meu lloc privat; hi penetraran els invasors i el profanaran.
23 Prepara cadenes, perquè aquest país és ple de delictes de sang, i a la ciutat impera la violència.
24 Jo faré venir els més ferotges de les nacions, que s’apoderaran de les seves cases; així els seus santuaris seran profanats i acabaré amb la supèrbia dels poderosos.
25 El pànic ja arriba; buscaran la pau, però no n’hi haurà.
26 Vindrà desastre sobre desastre, un mal averany rere l’altre; en va cercaran visió en el profeta, al sacerdot li mancarà instrucció i als ancians consell.
27 El rei anirà endolat, el príncep es cobrirà d’aflicció, i a la gent de la terra els tremolaran les mans. Els tractaré segons la seva conducta, els jutjaré tal com es mereixen. I sabran que jo sóc el Senyor.”