EZEQUIEL

 39

 

 

La derrota de Gog

1 Tu, doncs, fill d’home, profetitza contra Gog i digues: Això diu Déu, el Senyor: Mira, aquí em tens contra tu, Gog, gran príncep de Mèixec i Tubal.
2 Et faré tornar i et conduiré; et faré pujar de les llunyanes terres del nord i et faré venir contra les serralades d’Israel.
3 Et trencaré l’arc que portes a la mà esquerra i et faré caure les fletxes que portes a la mà dreta.
4 Cauràs per les serralades d’Israel amb totes les teves tropes i els pobles que t’acompanyen: t’he deixat com a menja per a tota mena d’aus de rapinya, i per als animals ferotges.
5 Cauràs a camp ras, perquè jo, el Senyor, ho he decretat. Paraula de Déu, el Senyor!
6 Enviaré foc sobre Magog i sobre els qui habiten refiats a les illes; i sabran que jo sóc el Senyor.
7 Manifestaré el meu sant nom enmig del meu poble d’Israel, i no deixaré que el profanin mai més; i les nacions sabran que jo sóc el Senyor, el Sant que és a Israel.
8 Heus aquí que això ja arriba i s’acomplirà, diu el Senyor. Aquest és el dia de què he parlat.
9 Llavors els habitants de les ciutats d’Israel sortiran, encendran un foc i hi cremaran armes, escuts i rodelles, arcs i sagetes, masses i llances, que cremaran durant set anys.
10 No hauran de dur llenya del camp ni l’hauran de tallar dels boscos, perquè faran foc amb les armes. Així espoliaran els qui els havien espoliat i saquejaran els qui els havien saquejat, diu Déu, el Senyor.
11 Aquell dia donaré a Gog un lloc per a sepultura a Israel, a la vall dels Vianants, a l’est del Mar Mort, i tallarà el pas dels vianants. Allà serà enterrat Gog amb tota la seva multitud, i l’anomenaran la Vall d’Hamon-Gog.
12 I la casa d’Israel trigarà set mesos a enterrar-los i a aconseguir purificar la terra.
13 Serà tota la població del país, que els enterrarà, i això els donarà renom el dia que jo seré glorificat, diu el Senyor Déu.
14 Després es designaran homes que recorrin contínuament el país, amb l’ajut dels viatgers, cercant els qui hauran quedat insepults sobre terra, per tal de purificar-la. La recerca durarà set mesos.
15 Quan els qui travessin el país vegin alguna despulla humana, hi posaran un senyal al costat perquè els enterradors la sepultin a la vall d’Hamon-Gog.
16 La població també portarà el nom d’Hamonà (Tropa). Així serà purificada la terra.
17 Quant a tu, fill d’home, Déu, el Senyor, diu això: Digues a tota mena d’aus i tota mena de bèsties salvatges: Aplegueu-vos i veniu; ajunteu-vos de tot arreu al sacrifici que preparo per a vosaltres, un gran sacrifici sobre les muntanyes d’Israel; i menjareu carn i beureu sang.
18 Menjareu carn d’herois i beureu sang de prínceps de la terra; tots ells són com moltons, anyells, bocs i toros, engreixats a Basan.
19 Del sacrifici que preparo per a vosaltres en menjareu greix fins a atipar-vos i en beureu sang fins a embriagar-vos.
20 I a la meva taula us atipareu de cavalls i de cavallers, d’herois i de guerrers de tota mena, diu Déu, el Senyor.
21 Així manifestaré la meva glòria entre les nacions, i totes veuran el judici que jo faig i la mà que descarrego damunt d’elles.
22 Des d’aquell dia en endavant, la casa d’Israel sabrà que jo sóc el Senyor, el seu Déu.
23 I les nacions comprendran que la casa d’Israel va ser deportada per les seves iniquitats, perquè havien estat deslleials amb mi; i que jo els vaig amagar la meva cara, deixant-los a l’albir dels seus enemics, i tots van caure per l’espasa.
24 Els he tractat com mereixien les seves impureses i les seves transgressions; els he amagat la meva cara.
25 Per tant, això diu Déu el Senyor: Ara faré tornar els captius de Jacob, em compadiré de tota la casa d’Israel i em mostraré gelós del meu sant nom.
26 Sentiran el pes del seu ultratge i de totes les infidelitats que han comès contra mi, quan habitaran en seguretat en el seu propi territori, sense que ningú els espanti.
27 I quan jo els hagi fet tornar d’entre els pobles, i els hagi aplegat dels països dels seus enemics, manifestaré així la meva santedat davant els ulls de moltes nacions.
28 I ells comprendran que jo sóc el Senyor, el seu Déu, quan, després d’haver-los fet anar a l’exili entre les nacions, els reuniré sobre la seva terra, sense deixar-ne allà ni un de sol.
29 Ja no els amagaré més la meva cara, perquè hauré vessat el meu Esperit sobre la casa d’Israel. Paraula de Déu, el Senyor!”