DANIEL

 12

 

Salvació del poble de Déu

1 “En aquell temps s’aixecarà Miquel, el gran àngel que protegeix els fills del teu poble, i serà un temps d’angoixa com no n’hi ha hagut cap des que existeixen les nacions fins en aquell moment. Però en aquell temps el teu poble serà salvat: tots els qui es trobin inscrits en el llibre.
2 I molts dels qui dormen a la pols de la terra seran despertats: els uns, per a la vida eterna, i els altres, per a l’oprobi, per a la reprovació eterna.
3 Llavors els savis brillaran com l’esplendor del firmament, i els qui n’hauran guiat molts pel camí recte brillaran com les estrelles, per sempre, eternament.
4 I tu, Daniel, guarda en secret aquestes paraules i segella el llibre fins al temps de la fi. Molts l’investigaran i el seu coneixement augmentarà.”

La fi dels temps

5 “Jo, Daniel, mirava i vaig veure dos homes que estaven drets, un a cada costat del riu,
6 i un d’ells digué a l’home vestit de lli que estava damunt de les aigües del riu: Quan tindran lloc aquestes meravelles?
7 I vaig sentir l’home vestit de lli que estava damunt les aigües del riu, quan alçava la mà dreta i la mà esquerra cap al cel, que jurava per aquell qui viu eternament que serà per un temps, dos temps i la meitat d’un temps. I quan hagi parat la destrucció de tota la força del poble sant, totes aquestes coses es compliran.
8 Jo ho sentia, però no ho comprenia, i vaig dir: Senyor meu, com acabarà tot això?
9 Ell respongué: Vés-te’n, Daniel, que aquestes paraules estan tancades i segellades fins al temps de la fi.
10 Molts seran depurats, purificats i blanquejats; els malvats seguiran fent el mal; cap d’ells no ho comprendrà, però els savis ho comprendran.
11 Des del moment que facin cessar el sacrifici perpetu fins a l’abominació devastadora, passaran mil dos-cents noranta dies.
12 Feliç aquell qui sàpiga esperar i arribi fins als mil tres-cents trenta-cinc dies.
13 Tu, però, fes el teu camí fins al final; reposaràs i t’aixecaràs per rebre la teva part a la fi dels dies.”