PRIMER LLIBRE DE

SAMUEL

 27

 

David entre els filisteus

1 David meditava interiorment i es deia: “Estic en perill de morir qualsevol dia per la mà de Saül. Serà millor escapar i refugiar-me a la regió dels filisteus. Així Saül desistirà de perseguir-me i no em buscarà més per tot el territori d’Israel, i estaré fora del seu abast.”
2 David es va alçar i va passar-se, amb els sis-cents homes que tenia, a Aquix, fill de Maoc, rei de Gat.
3 David es va quedar amb Aquix, a Gat, ell i els seus homes, cadascú amb les respectives famílies, i David amb les seves dues mullers: Ahinóam, la jizreelita, i Abigaïl, la carmelita que fou muller de Nabal.
4 Quan Saül va saber que David s’havia refugiat a Gat, va deixar de perseguir-lo.
5 Llavors David digué a Aquix: “Si he trobat gràcia als teus ulls, et prego que se m’assigni algun càrrec en alguna de les poblacions rurals, a fi que jo m’hi estableixi. Per què ha d’habitar el teu servent a la ciutat reial amb tu?”
6 Aquell mateix dia, Aquix li va concedir Siclag. És per això que Siclag ha estat domini dels reis d’Israel fins al dia d’avui.
7 L’estada de David al territori dels filisteus va ser d’un any i quatre mesos.
8 David pujava amb la seva gent i feia incursions entre els gueixurites, els guerizites i els amalequites. Aquests eren els que habitaven, des de feia molt de temps, la comarca que, anant cap a Xur, abasta fins a la terra d’Egipte.
9 David solia atacar el territori sense deixar vius ni homes ni dones. S’apoderava d’ovelles, vaques, ases, camells i vestits, i de tornada es presentava a Aquix.
10 Quan Aquix li preguntava: “Per on heu fet la incursió avui?” David li contestava que al sud de Judà, o al sud de Jerahmeel, o al sud dels quenites.
11 David no perdonava la vida ni a homes ni a dones, per no haver de dur-los a Gat, perquè pensava: “No sigui que ens denunciïn i diguin: Això és el que ha fet David.” Aquest va ser el procediment de David durant tot el temps que va estar al país dels filisteus.
12 Aquix va posar confiança en David, perquè pensava: “Ell s’ha fet avorrible al seu poble, Israel, i ha esdevingut servidor meu per sempre.”