PRIMER LLIBRE DE LES

CRÒNIQUES

 22

 

Preparatius per al temple

1 Per això David digué: “Aquest lloc és el Temple del Senyor Déu, i aquest és l’altar dels holocaustos per a Israel.”
2 Després David va ordenar que es reunissin els forasters residents al país d’Israel, i va designar picapedrers perquè preparessin pedres de talla per a construir el temple de Déu.
3 A més, David va reunir una gran quantitat de ferro per a fer els claus dels batents de les portes i les seves abraçadores, i una quantitat incalculable de bronze.
4 També troncs de cedre en gran nombre que els sidonis i els tiris van portar en abundància per obsequiar David.
5 David pensava: “El meu fill Salomó encara és jove i poc expert, i el temple que s’ha de construir per al Senyor ha de ser magnífic per excel·lència, perquè tingui renom i glòria en tots els països. Així, doncs, jo li vull deixar tot preparat.” Per això David va fer grans preparatius abans de morir.
6 Després va cridar el seu fill Salomó i li va encomanar que edifiqués un temple per al Senyor, el Déu d’Israel.
7 David digué a Salomó: “Fill meu, jo m’havia proposat edificar un temple al nom del Senyor, el meu Déu,
8 però vaig rebre una revelació del Senyor que em deia: ‘Tu has vessat molta sang i has fet moltes guerres; tu no edificaràs cap temple al meu nom, perquè has vessat massa sang a terra davant meu.
9 Però et naixerà un fill que serà un home pacífic, i jo el posaré en pau amb tots els enemics del seu entorn. Per això es dirà Salomó (home de pau), i al seu temps jo concediré la pau i la tranquil·litat a Israel.
10 Ell edificarà el temple al meu nom; serà per a mi un fill i jo li seré un pare, i afermaré el tron del seu reialme a Israel per sempre.’
11 Ara, doncs, fill meu, que el Senyor sigui amb tu, a fi que prosperis i edifiquis un temple al Senyor, el teu Déu, segons el que ell ha promès.
12 Que el Senyor et doni seny i saviesa, a fi que quan governis Israel guardis la llei del Senyor, el teu Déu.
13 Llavors prosperaràs, si procures complir els estatuts i les lleis que el Senyor va ordenar a Moisès per a Israel. Esforça’t, doncs, i tingues coratge; no tinguis por ni t’acovardeixis.
14 Mira, jo, amb grans esforços, he proveït per al temple del Senyor cent mil talents d’or, un milió de talents de plata i una quantitat de bronze i de ferro tan abundant que no es pot calcular. Igualment he preparat fusta i pedres; amb tot, tu encara n’hi hauràs d’afegir.
15 Tens a la teva disposició molts obrers: picapedrers, paletes, fusters i tota mena d’experts per a tota l’obra.
16 D’or, de plata, de bronze i de ferro, en tens un munt. Per tant, alça’t i comença l’obra i que el Senyor sigui amb tu!”
17 Després, David va ordenar a tots els dignataris d’Israel que cooperessin amb el seu fill Salomó.
18 Els digué: “¿És que el Senyor, el vostre Déu, no és amb vosaltres? ¿No us ha concedit la pau per tot el voltant? Ell ha posat a les meves mans els habitants d’aquest país, que està ja sotmès davant el Senyor i davant el seu poble.
19 Doncs bé, apliqueu el vostre cor i la vostra ànima a buscar el Senyor, el vostre Déu. Alceu-vos i edifiqueu el santuari del Senyor Déu per a traslladar l’arca de l’aliança del Senyor, amb els objectes consagrats a Déu, al temple que s’ha d’edificar al nom del Senyor.”